Smoking Room

Páginas: 3 (528 palabras) Publicado: 17 de octubre de 2011
Segons la RAE, el poder és: “ posibilidad que tiene un individuo de hacer triunfar en el seno de un sistema social su propia voluntad en la defensa de sus intereses personales o de clase”. Això esveu reflectit en el transcurs de la pel·licula en la qual es mostra que cada treballador busca els seus propis interessos professionals, deixant de banda les preocupacions col·lectives. El SenyorRamirez, un dels treballadors de l’empresa, davant l’inconformitat amb les normes imposades a l’empresa sobre el tabac ( no deixen fumar en tot el recinte) decideix reivindicar-se fent una recol·lecta defirmes per tal que es pugui habilitar una petita habitació de 2m2 . En el moment en que comença a recollir les firmes, es troba amb l’inconvenient de que el poder té una gran força davant la decisiódels treballadors per por per una banda a ser acomiadats o bé a no ser ascendits a un càrrec superior.

En les empreses, la desigualtat és un factor que sempre està present en totes les empreses,encara que cada cop sigui menor. A Smoking Room podem distingir dos tipus de desigualtat pel que fa a la raça i als sexes. En quant al racisme, un dels treballadors es troba en desacord en que un delsseus superiors sigui negre, ell quan discuteix amb un altre empleat intenta explicar que ell es mostra indiferent davant la raça del seu superior; però l’altre li argumenta clarament que el que més limolesta a ell és que sigui negre. Per tant, podríem dir que hi ha una situació de desconfiança d’una raça cap a l’altre. Per altra banda, trobem també conflictes entre sexes, on els homes es creuensuperiors a les dones i en el moment de contractar nous empleats posen més en dubte la formació de les dones que la dels homes i això fa que moltes vegades elles es sentin menyspreades.

Un altreconcepte clau és l’ inconformisme que trobem dins l’empresa. Els treballadors es senten sobre explotats sense rebre cap remuneració a canvi ni cap tipus d’agraïment i això fa que no tinguin cap tipus...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Smoking
  • Smoking
  • Smoking
  • Smoking
  • Smoking
  • Smoking Room
  • Smoking consequences
  • Room division

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS