smugar

Páginas: 2 (327 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2014
La pluja àcida. Recreació en un bòtil.

1. Introducció.
La pluja àcida és un fenomen molt perjudicial per als éssers vius. Entre els gasos implicats hi ha el SO2 que es produeix enles combustions, a altes temperatures, de combustibles fòssils, carbó i petroli, de mala qualitat.

La pluja àcida produeix efectes sobre els éssers vius. Una de les experiències delaboratori més utilitzades als centres d’ensenyament per demostrar els efectes de la pluja àcida és la que s’explica a continuació, que no és una altre cosa que una simulació per tal de veurel’efecte de la pluja àcida en un termini curt de temps.

Per dur a terme aquesta pràctica emprarem metabisulfit de sodi com a font de SO2. El metabisulfit, Na2S2O5, sòlid, disolt dinsaigua, amb el temps, es volatilitza i forma SO2, gas. Aquest SO2 posteriorment formarà SO3 i al ploure es produirà àcid sulfúric, H2SO4, i al ploure, pluja àcida

H2O + Na2S2O5(s) → 2 SO2(g) + 2 (OH)- + 2Na+ (formació de SO2 a partir de Na2S2O5)
SO2 (g) + ½ O2 (g) → SO3 (g) (formació de SO3)
SO3 (g) + H2O (l) → 2H2SO4 (aq) (formació d’H2SO4 a partir de SO3)
2. Objectiu.La realització d’aquesta pràctica té com a objectiu veure a petita escala l’acció de la pluja àcida, més concretament la produïda per l’àcid sulfúric, H2SO4; que prové del metabisulfit desodi, Na2S2O5, sobre la vegetació.
3. Material.









4. Procediment.
Les passes a seguir són:

1.





2.





3.





4.





5.Cal anar amb molta precaució i cura a l’hora d’obrir el bòtil on hi ha el metabisulfit de sodi. S’haurà format SO2, gas que pot resultar perillós per inhalació, per això es recomanableobrir el bòtil al costat de la finestra, i H2SO4, que pot provocar irritacions a la pell.


5. Resultat.



























6. Conclussió.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS