Snowboard

Páginas: 4 (971 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2013
ORÍGENS I EVOLUCIÓ DE L'SNOW:
Tot i que no és fàcil dir exactament quan va ser l'origen del snow, se sol fixar en l'any 1965 quan Sherman Poppen, un enginyer, va construir el primer “snurfer” (unabarreja de les paraules “snow” i “surfer”). Era una taula de fusta sense agafadors pels peus i amb una corda a la part del davant per ajudar a mantenir l'equilibri. Hi va haver una empresa (BrunswikCompany) que va decidir vendre l'Snurfer i va tenir una relatiu èxit de ventes durant els anys 60 i 70 del segle passat.


Durant la mateixa època, un surfista aficionat al esquí va disenyar unataula de la mida d'uns esquís però més ampla que permitia “surfejar” sobre de neu pols, va ser coneguda amb el nom de Winterstick.
Winterstick
En la dècada dels 70, Tom Sims i Jake Burton vancomençar a desenvolupar i evolucionar-ne el concepte, provant nous dissenys i nous materials, incloent-hi unes rudimentàries fixacions. Llavors, va tenir un esclat de popularitat, cosa que va fer augmentar elnúmero d'empreses dedicades a aquest esport. Van començar, també, a popularitzar-se les competicions. El dessenvolupament de l'snow ha estat exponencial i fins i tot es va acceptar com un esportolímpic als Jocs Olímpics d'Hivern de Nagano, l'any 1998.

MODALITATS:

-Estil lliure o freestyle: es basa en la realització de piruetes, anomenades en anglès "tricks". Per les seves característiques,aquesta modalitat utilitza planxes molt més flexibles i fàcils de dominar, però difícils de controlar.

-Freeride: es caracteritza per la pràctica de l'snow a llocs extrems, fora de pistes. Lestaules acostumen a ser més rígides, per incrementar el control sobre la taula.

-Carrera: consisteix en baixar el més ràpidament possible per les pistes.

-Splitboard: planxa de surf de neu talladaper la meitat en sentit longitudinal, que es transforma en esquís, els quals incorporant-t'hi unes pells de foca permeten als practicants progressar i ascendir sobre la neu. A l'hora del descens,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Snowboard
  • Snowboard
  • Historia del snowboard
  • snowboard
  • snowboard
  • Snowboard
  • Snowboard
  • Snowboard

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS