Sobre Belleza En Rumano

Páginas: 3 (520 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2012
DESPRE FRUMUSETE

“FRUMUSETEA ESTE O ZAMISLIRE DE NEINTELES CAREIA NOI I-AM DAT UN NUME” (Antoine de Saint-Exupery)

Frumusetea este o credinta. Dovada ,,ciudateniile,, perpetuatein arta infrumusetarii, din preistorie pana pe podiumurile spectacolelor de moda contemporane. Probabil ca atunci, in primavara omenirii, doar culoarea si forma frunzelor puneau la incercareimaginatia. Acum se imagineaza orice, numai cu scopul de a soca. Credinta ca frumos este numai ceea ce ne place noua a guvernat fara nici o indoiala si in inspiratia oamenilor care se impodobeau cu pene si sepictau cu culorile gasite la indamana, si in a celor care-si infigeau oase in toate locurile posibile de pe corp, si in a celor care-si mutilau trupul, dar si in a celor care astazi se opereazaperiodic pentru a si-l modela.
Frumusetea este un vis. Dovada basmele tuturor popoarelor, care-si au, fiecare, cate o regina rea si cate o Alba ca Zapada. Dovada ca s-au inventat oglinda, dar si corsetul,peruca, matasea, broderiile, pantofii cu toc, bijuteriile, vopselele de par si de obraz si cate alte minuni care nu mai sunt acum deloc secrete.
Frumusetea este o speranta. Pentru ca fiecare mama,atunci cand isi apropie prima oara copilul nou nascut de piept, exclama cu uimire cat este el de frumos. Ea spera doar sa fie si destept si cuminte.
Frumusetea este o moda. Nu numai in privintahainelor sau a pantofilor. Dar mai cu seama si mai durabil in arhitectura, in constructii, in instalatii, unde frumusetea a dus, categoric, la progres.
Frumusetea este o arta. Omul pesterilor si-ascrijelit pe piatra imaginea, anticii si-au imaginat zeii – printre care, neaparat, si pe cei ai frumusetii – romanticii au imortalizat tipurile de frumos in care credeau si pe care le-au contrazis altiartisti, cu alte criterii si alte viziuni, cum s-au exprimat, spre exemplu, celebrii si admiratii Picasso si Brancusi. Ei, artistii, ne invata ca esenta frumusetii trebuie cautata sub ,,ambalaj,, si ca...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bibliografias Sobre La Dictadura Rumana
  • Ensayo Sobre La Belleza
  • Susan sontag un argumento sobre la belleza
  • ensayo sobre la belleza fememnina
  • Sobre Belleza y Arquitectura
  • Ensayo sobre la belleza
  • Sobre El Concepto De Fealdad Y Belleza
  • Ideas sobre el concepto de belleza

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS