Soc lliure?

Páginas: 2 (474 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2013
SÓC LLIURE?

Abans d’opinar sobre el tema, definiré el que entenc per la paraula llibertat. La llibertat és l’estat de la persona que no està sotmesa a la voluntat d’una altre ni a adaptar-se aunes normes establertes i que per tant és lliure de poder obrar com li sembli més oportú.

A partir d’aquesta definició, jo penso que en el mon actual, és fa difícil sostenir que som lliures, ja quetots estem condicionats d’alguna o altre manera, ja sigui per la societat, la família, la religió, el treball, els diners, o simplement per una sèrie de normes que tots hem de seguir.

Penso quetots aquests factors o circumstàncies, que ens redueixen la nostra llibertat, la societat i la família,per exemple ens condicionen en la manera de vestir, l’educació, en general en la manera decomportar-nos. O un altre exemple serien els diners, que ens limiten en la nostra manera de viure, ja que sense diners, hi ha moltes coses que per molt que les vulguis fer, no pots.

Des de ben petits, enshan dit el que esta bé i el que esta malament, sense tenir la llibertat de poder decidir per nosaltres mateixos, des de ben petits, que ens obliguen a anar a l’escola, estudiar, a ajudar en les feinesde casa.

Un altre tema serien els estudis, estudiem perquè volem o per obligació, assistim a classe lliurament o per por a que truquin als nostres pares.


Aquestes són més raons per les qualsjo penso que no sóm lliures, ja que si assistim a classe, tenim un horari marcat, i a mitja classe no ens podem ni aixecar per anar al lavabo sense demanar permís i per el contrari, si no assistim aclasse, el professor truca a casa i et posa falta.

Ara deixem de banda els estudis i anem a altres temes, com per exemple, per que sóc d’aquell equip, realment ho he triat jo, o ha estat la gentque m’envolta que m’ha fet que m’agradi o que me’n deixi d’agradar un altre i perquè practico aquell espot, perquè m’agrada o perquè hi juguen tots els meus amics i això m’ha representat com una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Soc lliure? "soy libre?"
  • Lliures
  • soc
  • soco
  • Soc
  • estado y soc
  • soc estado
  • estado y soc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS