Sociales Historia

Páginas: 4 (766 palabras) Publicado: 10 de abril de 2012
1ra Guerra Mundial:
Antecedents:
Unificacions d’Itàlia i unificació d’Alemanya s’uneixen els principats fins a formar un gran estat, les dos acaben l’any 1870. Alemanya lluitava en aquellmoment contra França per la conquesta de Alsàcia i Lorena, dos territoris francesos, finalment serà Alemanya qui es quedi els territoris. Guillem I va a Versalles , després de la derrota francesa durant laguerra on es coronat Kàiser (Emperador Alemany), Otto Von Bismark es coronat Canceller, primer ministre alemany que és qui va dirigir tot el procés de conquesta. Els francesos es senten indignats itrepitjats. Es crea el II Reich (Imperi). Itàlia s’unifica gràcies a la derrota de francesa davant alemanya.
Imperi Rus estava sota la dinastia dels Romanof, el Tsar rus Nicolau II, tenia sotael seu domini països com Romania, Bulgària, Sèrbia... L’ imperi Austrohongarès s’havia annaccionat territoris de la zona dels Balcans cosa que aquets estaven sota la zona d’influència Russa es peraquets motiu que aquets dos entren en conflicte. L’imperi Austrohongarès la dinastia Habsburg els quals dominaven un immens territori ple de nacionalismes.
L’any 1885 a la conferència de BerlínBismark reuneix a les potències europees per arribar a un acord sobre els límits fronterers a les colònies, per tal d’evitar possibles conflictes.
Gran Bretanya tenia un imperi que ocupava una sisenapart de les terres del planeta i a més era la primera potencia industrial però veia que alemanya li podia fer ombra i, per tant, varen iniciar una cursa per armar-se per tal de prevenir un possibleconflicte (època de la pau armada).
http://redul.wikispaces.com/file/view/mapa-his-xx-europa1914.jpg/30461903/mapa-his-xx-europa1914.jpg
El desencadenant del conflicte:
Quan Bismark desapareix,Rússia pacta amb Sèrbia que si necessita defensar-se de Àustria i Hongria ella els ajudarà i axis Rússia podia tenir accés al mar Mediterrani.
Aleshores Alemanya i Àustria i Hongria pacten per que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia Social
  • historia social
  • historia social
  • historia social
  • sociales y historia
  • Sociales Historia?
  • historia social
  • Historia De Sociales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS