sociales

Páginas: 35 (8551 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2013


























DESCOBRIM LA MEDITERRÀNIA









Institut Quercus
Sant Joan de Vilatorrada
Alumnat







DOSSIER DE L'ALUMNE




ÍNDEX



INTRODUCCIÓ

Mediterraneum mare, “mar enmig de terres”, és el nom que van donar els romans a la mar Mediterrània, encara que també la van conèixer com Mare Nostrum, ja que la civilitzacióromana va arribar gairebé a totes les seves ribes. És lògic, doncs, que la major part dels habitants de les seves costes utilitzessin per designar-la un nom derivat del llatí. Així, els grecs li deien Mesogeios Thalassa; els àrabs, Al-Bahr al-Mutawasit, “mar entremig” i els turcs utilitzaven la paraula Ak Deniz “mar Blanc” per oposició al mar Negre.
Al llarg de 4.500 quilòmetres, des de Gibraltarfins a les costes de Síria, aquest mar, situat entre Àfrica, Àsia i Europa, és una extensió immensa d’aigua de gairebé tres milions de km2.
Durant molts segles, el Mediterrani ha estat molt important per a la història. Fenicis, grecs i romans entre d’altres hi han navegat, descobrint varietat de paisatges -de clima càlid i assolellat- llengües, religions, costums, música ...
Cal saber, però,que aquesta mar que separa pobles tan diversos, facilita també el contacte entre les diferents civilitzacions i cultures. El poeta català Miquel Martí i Pol ho descriu molt bé en aquests versos del poema “Un pont de mar blava”:

“Un pont de mar blava per sentir-nos frec a frec,
un pont que agermani pells i vides diferents,
diferents”.
(Miquel Martí i Pol)


El Crèdit de Síntesi Descobrim laMediterrània té l’objectiu de fer-vos viure l’emoció d’un viatge per aquest mar i endinsar-vos en una aventura marítima que antigament ja havien fet exploradors, comerciants, conqueridors... de cultures molt diferents.
En aquest crèdit, us convertireu en aventurers i solcareu el mar a la recerca d’emocions.
Per tal de tenir èxit en el vostre viatge, el primer que hauríeu de fer és conèixerper on us moureu.



ORGANITZACIÓ DEL CRÈDIT

Tots els grups estan formats per 6 o 7 alumnes, que treballaran junts fins al final del crèdit. Cada grup haurà de lliurar un dossier que contingui totes les activitats realitzades, degudament explicades i estructurades.

És important que us organitzeu bé com a grup i elaboreu una planificació diària, per saber què fer en cada moment i no perdreel temps. Tingueu especial cura en decidir l'ordre en què realitzareu les tasques, de manera que aneu avançant en totes les activitats.

Possiblement és millor repartir-se de forma individual la recerca d’informació en diferents mitjans (biblioteca, internet,...), així com la feina de passar les diferents activitats a l’ordinador, confeccionar gràfiques, exercicis... Però cal que totsparticipeu en la redacció final de les activitats i conclusions: només així tindreu una visió clara i global del contingut del treball.

Pautes de realització del dossier:

S’haurà de lliurar degudament enquadernat. Utilitzarem fulls DIN A4 i una lletra ben llegible de mida 12.
La primera pàgina consistirà en una portada de creació pròpia, on constaran el nom del alumnes, el nom del crèdit, el curs il’any.
En l’encapçalament de cada full hi ha de constar el títol de l’apartat corresponent.
Al peu de pàgina hi haurà el número de pàgina corresponent.
A l’inici del treball hi haurà un índex de les activitats, amb el número de pàgina corresponent. Aquest índex es pot realitzar per activitats o bé per temes, agrupant les diferents activitats que hi fan referència.
Abans de lliurar-lo,procureu llegir-lo sencer, d’aquesta manera trobareu aquells aspectes mal explicats, incoherents o repetits. També heu de ser curosos amb l’ortografia.












AVALUACIÓ DEL CRÈDIT

L’avaluació serà contínua, global i ha de poder reflectir el nivell d’autonomia en el treball personal, així com la capacitat de col·laboració en el treball de grup. Per valorar les diferents activitats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lo Social y Lo No Social
  • Sociales
  • Social
  • Sociales
  • Social
  • Social
  • Sociales
  • Sociales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS