Sociales

Páginas: 2 (400 palabras) Publicado: 6 de diciembre de 2014

Comentari de text ( Declaració d'independència del Estats Units)

Pel que fa el text que he analitzat, puc dir que es tracta d'una font primària de contingut jurídic, ja que és parla d'unadeclaració d'independència de caràcter institucional.

Aquest text va ser redactat per Thomas Jefferson, el tercer president dels Estats units, i un dels principals influents de la constituciónord-americana.

Aquest document va ser aprovat el 4 de juliol de 1776. Ens trobem, en el començament de l'intent d'independència del Estats Units, una batalla que va afrontar els nord-americans, amb laseva metròpoli, Gran Bretanya. També és el moment clau de la crisi de l'Antic Regim i de les noves idees dels il·lustrats.

El destinatari d'aquest document és el Parlament de Gran Bretanya, ja queels colons pensaven que aquesta institució era la culpable de la situació a la que estaven sotmesos. L'objectiu que tenien els colons amb aquest text era fer pública la seva ruptura amb la metròpoli ia la vegada declara la independència.

Les idees principals d'aquest text són

Tots els homes són creats iguals, i tenim dret a la vida, la llibertat i el dret a la felicitat.
La sobirania ésdel poble i el govern es escollit per aquests.
Si el govern no respecte aquests principis pot ser eliminat.

Aquest document explica que els colons es declaren independents davant la Gran Bretanya,perquè aquests no respecten els seus ideals, es a dir, la igualtat entre totes les persones, i la llibertat i el dret a la felicitat, també el dret dels governats a triar els seus governants i lasobirania del poble.

Aquest document, és un text revolucionari ja que dona noves idees i pensaments que no sabien donat abans, a més, fan un canvi en la seva mentalitat, i això dona compta de que ésun text revolucionari. Aquest moviment independentista, va ser una revolució burgesa, ja que els que és van reivindicar van ser els burgesos.

Aquest text va tenir gran influencia perquè a partir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lo Social y Lo No Social
  • Sociales
  • Social
  • Sociales
  • Social
  • Social
  • Sociales
  • Sociales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS