Sociales

Páginas: 3 (502 palabras) Publicado: 6 de diciembre de 2012
ACTIVITATS:

5- Amb la informació del Doc. 6, explica per què s’utilitzaven infants i dones a les fàbriques i a les mines.
Els homes van ser reemplaçats per dones o infants ja que aquests podenfer el mateix treball que el que fa un home. Una de les raons per la qual es van posar dones i infants va ser perquè els salaris de les dones i dels homes era mes baix que els del homes.

6- Fixa’ten el doc.8. Va millorar o empitjorar la situació dels treballadors al començament del segle XIX?
A principis del segle va tenir un lleuger augment el qual no va durar molt ja que va estar lligata una baixada dels salaris. Encara encara que em parlat dels salaris generals, a la imatge podem observar que a França no va tenir tantes pujades i baixades als salaris com els que va tenir Alemanya.7- A partir dels documents analitza i sintetitza les condicions de vida dels treballadors en aquella època.
El que podem treure a partir de tots els documents es el fet que al segle XIX totesles persones treballaven. Els nens començaven a treballar als sis anys, també treballaven les dones i el homes. El fet de que treballin infants a tan petita edat no és el pitjor sinó, que a part detreballar de 14 a 16 hores diàries, tant els infants com les dones tenien un salari inferior al dels homes, la dona treballava per 1,75F i els infants ho feien per 0,60F mentre que els homes ho feien per2,50F. La situació dels infants al treball ocasionava que els nens patissin malalties a causa del cansament; si algun nen no volia treballar els seu amo els obligava o fins i tot els maltractava.Encara que tothom treballava moltes hores, les condicions de vida eren dolentes ja que havien de treballar tots els membres de la família i a dures penes arribaven a comprar el menjar, a més les casesd’un jornaler eren molt petites per a ells ja que molts cops en una sola casa hi vivien varies famílies o una família bastant gran i molt ajustada; per això diem que es una època de crisi ja que van...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lo Social y Lo No Social
  • Sociales
  • Social
  • Sociales
  • Social
  • Social
  • Sociales
  • Sociales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS