SOCIALS TRANSPORTS

Páginas: 3 (728 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2015
7.2 El transport
Actualment els mitjans de transport més utilitzats són:
-El terrestre: és el més utilitzat de la qual una persona o mercaderia és traslladada d’un lloc a un altre, ha anat formantuna densa xarxa d’infraestructures.
Unes de les seves característiques són:
És potser el mitjà de transport més flexible respecte a temps de lliurament i quantitat de productes a transportar.Posseeix fàcil accés a centres de distribució i descàrrega.
Presenta un major grau d’inseguretat.
El seu cost és elevat en comparació amb el transport marítim, fluvial i ferri.

També hi ha diferentstipus de transports terrestres.
El transport per carretera: és la infraestructura més utilitzada per el transport de persones i mercaderies, i és la més estructurada i densa dels mitjans de transportsterrestres i hi ha un gran diferència entre un país desenvolupat i els subdesenvolupats, amb una xarxa escassa, poc estructurada i mal condicionada.
El transport per ferrocarril: Va molt bé perrecórrer distàncies mitjanes i llargues, tant per a passatgers com per a mercaderies. El tren és un mitjà de transport ràpid, segur i comparat amb altres, econòmic. Es pot transportar grans quantitats deproductes pesants o que tinguin molt de volum. Però també té inconvenient com per exemple: la rigidesa del traçat ferroviari. Actualment existeix un capacitat més gran de passatgers i de càrrega develocitat. El tren d’alta velocitat (TAV) ofereixen grans avantatges en distàncies mitjanes. Els trens ràpids (TR) utilitzen infraestructures ja existents, circulen a menys menys velocitat que els TAV,però el cost de manteniment d’infraestructures i energia són més baixos.

-El aeri: és el més adequat per al desplaçament de persones a grans distàncies i per el transport de mercaderies lleugeres,peribles o de gran valor, gràcies a la seva rapidesa i seguretat. El transport aeri fins fa pocs anys era, monopolitzat per companyes estatals, però ara actualment, la proliferació de companyies...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Socials
  • socials
  • SOCIALS
  • SOCIALS
  • socials
  • SOCIALS
  • Socials
  • Socials

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS