Socials

Páginas: 2 (354 palabras) Publicado: 24 de febrero de 2012
Marc Martín, Martí Moros i Eloi Trullàs

La raça Europea?

Ens trobem davant d'un fragment de “La reforma intel·lectual i moral” text seudocientífic. Escrit per Ernest Renan.
Ernest Renan, vaser un escriptor, historiador i filòsof francès del segle XIX. Va definir nació, com la voluntat de viure junts, de manera oposada a l'alemany Johann Gottlief que la defineix sota criterissuposadament objectius com a “raça” o “grup ètnic” donat per característiques comunes (llengua, religió...). Podem dir que Ernest és conservador i des del seu punt de vista del segle XIX defensa que cada raçaserveix per fer una feina determinada.
L'obra va ser escrita el 1871, període en que comença la primera internacional i on un any després fou dissolta. Tot coincidint amb l'imperialisme.

Aquestfragment de text tracta sobre les diferents races que hi havia al segle XIX des del punt de vista conservador de Ernest Rener, on associa les diferents races en el treball que han de fer i imposant lasuperioritat de la rasa europea per sobre de la rasa negra i xinesa.

Ernest Renan fa una justificació ja que concidera que la rasa blanca es superior i te la missió d'evangelitzar i civilitzar elindignes i també amb la necessitat de cartografiar tots els indrets del món fins ara desconeguts. Peró el que realment volen, és controlar les fons energètiques i matèries primeres, vendre els productesmanufacturats a les seves colònies, invertir el seu capital a les colònies, explotar la má d'obra indígena i enviar l'excedent de població a les colònies. Utilitza l'argument de que cada rasa te laseva funció.

Intenta que les persones de l'època sàpiguen i entenguin les diferents classes socials entre races.

Pensem que en aquest discurs defena la causa del colonialisme que ens mostra laideologia d'aquella època i com entenien les altres cultures respecta la seva aixo provocà la invasió d'aquestes cultures sense remordiments respecta a les seves cultures i manares de viure.

Una de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • socials
  • SOCIALS
  • SOCIALS
  • socials
  • SOCIALS
  • Socials
  • socials
  • Socials

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS