socials

Páginas: 7 (1505 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2013
INDEPENDENCIA Y REVOLUCIÓ Dels ESTATS UNITS D’AMÈRICA

Situació abans de la Independència

Les 13 colònies:

A mitjan segle XVIII, Gran Bretanya posseïa 13 colònies per tota la costa americana de l'Atlàntic, de les que servia per realitzar comerç i obtenir nous productes.

Causes de la revolució :

La guerra dels set anys entre França i Anglaterra va ser un conflicte molt car , i atèsque Anglaterra comptava amb nombroses i prosperes colònies van decidir aplicar una sèrie d'impostos abusius a les colònies Americanes , els colons veien això com un abús de la seva metròpoli atès que ells no la veuen com una guerra pròpia , però han de pagar amb els seus diners , tot i la greu crisi econòmica que travessen en aquests moments .

Això va provocar una crispació davant el parlamentanglès , on no tenien representació encara que seguien sent fidels a Jorge III .

Jorge III

El govern britànic tenia el monopoli del comerç amb les 13 colònies que els prohibia comerciar amb altres països, a més , per poder navegar es necessitava un permís de Gran Bretanya, permís que calia comprar , això impedia el lliure comerç i el transport marítim .

Això va provocar que el 16 dedesembre de 1773 , "Els Fills de la Llibertat" , disfressats d'indis , tiressin al mar tot el te portat d'Orient pels navilis de "La Companyia d'Índies" . El govern britànic va voler castigar aquest acte amb una fermesa exemplar creant cinc lleis que van arruïnar el comerç del port de Boston , també es van enviar noves tropes a Amèrica del Nord , al comandament del general Gage prohibint tot tipus dereunions públiques .

Aquestes mesures, que en un principi anaven destinades a acovardir als colons , només van provocar en els colons un creixent odia cap a la seva metròpoli i uns nous pensaments de revolució .

Etapes

Primers Combats:

Els conflictes armats van començar el 19 abril 1775 quan soldats anglesos van sortir de Boston per evitar la presa d'un dipòsit d'armes per uns colons ala ciutat veïna de Concord, on es van enfrontar a setanta milicians, aquest va ser el principi de la guerra d'independència. Els anglesos van aconseguir prendre Concord, però en el seu retorn a Boston van ser interceptats per centenars de voluntaris provinents de Massachusetts, aquí es van donar les vuit primeres baixes en la contesa del bàndol colon. Dos mesos després hi hauria ja més de deu milsoldats colons assetjant la ciutat de Boston. Els britànics van atacar principalment amb casaques vermelles (soldat bàsic en els exèrcits britànics del segle XVIII).

Ajuda estrangera :

França i Espanya van veure una oportunitat per venjar-se, per la Guerra dels Set Anys , que havia resultat desastrosa per a ells . Al febrer de 1778 França va formar una aliança amb els colonsindependentistes , acció que va proporcionar al bàndol independentista nous homes, una poderosa flota naval i suport econòmic i que va augmentar les possibilitats d'èxit per als independentistes . Espanya de moment no volia entrar d'una manera directa en la guerra per la por de Floridablanca a les conseqüències , encara que sota l'esperança d'expulsar totalment a Anglaterra d'Amèrica Central i d'Amèrica del Nordsi va ajudar amb diners , armes i municions .

Tot i que el 12 abril 1779 Espanya va fer el gran pas i es va unir a la guerra sota un acord secret amb França anomenat tractat d'Aranjuez , gràcies al qual Espanya rebria ajuda de França per recuperar Menorca , Mobile , Pensacola , la badia d'Hondures i la costa de Campeche , a més de prometre que no signaria pau si aquesta no incloïa la devolucióde Gibraltar . Això va provocar que Anglaterra hagués de manar tropes inicialment destinades a Amèrica , a defensar Gibraltar .

La manca d'efectius en l'exèrcit britànic va provocar que el bloqueig als ports de Toulon i Brest desapareguessin , permetent l'enviament de tropes al comandament de la Fayette ( Important general de l'exèrcit francès i heroi a la Guerra d'Independència

Més tard...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • socials
  • SOCIALS
  • SOCIALS
  • socials
  • SOCIALS
  • Socials
  • Socials
  • Socials

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS