socials

Páginas: 2 (431 palabras) Publicado: 3 de junio de 2014
 Conceptes clau
Autocràcia:  és una filosofia o forma de govern en què el poder polític és ostentat per una sola persona. El terme autòcrata es deriva del grec autokratôr (literalment"autogovernant" o "el governant de si mateix")
Soviets: consell (en rus) és una assemblea. Els primers soviets van ser creats per Lev Trotski durant la Revolució russa de 1905. Originalment el termefeia referència a les assemblees d'obrers, soldats i pagesos que van ser fonamentals pel triomf de la Revolució d'Octubre de1917.
Menxevics: escissió del partit socialdemòcrata rus que defensa quela revolució socialista només podia fer-se d’una revolució burgesa, que a Rússia encara no s’havia produït. Volia formar un gran partit socialista de masses.
Bolxevics: grup de partit socialdemòcrataRus partidari que Rússia entrés en la societat socialista sense haver passat per una fase burgesa capitalista. Defensava un partit d’avantguarda format per uns quants revolucionaris escollits.Alexander Kerenski: va neixer a Simbirsk (Russia) l’any 1881  i va morir a la Ciutat de Nova York l’any 1970, va ser advocat de professió, va ser un líder revolucionari rus que jugà un paper primordial enel derrocament del règim tsarista de Rússia. Fou el segon primer ministre del govern provisional instaurat després de la Revolució de Febrer, va ser capaç de fer fracassar el cop d'estat de Kornílov,però no pogué evitar la Revolució d'Octubre en la qual Lenin pujà al poder.
Purga: Es defineix com a purga política l'aïllament social d'un grup de persones d'ideologia contrària al règim. Lespurgues han estat un instrument de poder polític des que s'escriu la Història.
Pla quinquennal: van ser una sèrie de projectes nacionals centralitzats en el ràpid desenvolupament econòmic de la UnióSoviètica. Els projectes van ser desenvolupats pel Gosplan basant-se en "la Teoria de les forces productives" que era part de les directrius generals del Partit Comunista per al desenvolupament econòmic...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • socials
  • SOCIALS
  • SOCIALS
  • socials
  • SOCIALS
  • Socials
  • socials
  • Socials

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS