socials

Páginas: 3 (605 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2014
SOCIALS TEMA-3: El paper de la dona durant la revolució francesa


Pag. 35 ex 1, 2, 3, 4 i 5

1) Com van participar les dones en els esdeveniments de la Revolució Francesa? Busca'n exemplesentre els documents.

Les dones van tenir un paper important en la Revolució Francesa, ja que van participar molt activament en els esdeveniments, i van reivindicar els mateixos drets civils i políticsque els homes. Les dones reclamaren els seus drets civils iguals que els homes, però se'ls hi negava el dret a vot i això feia que es coneguessin com a ciutadanes passives.
Durant l'etapa en queels jacobins ocupaven el poder es van prohibir els clubs de dones (1793) i es va arribar a guillotinar a les dones que lideraven. El 1804, el Codi civil napoleònic va negar a la dona els drets civils.Un exemple d'aquesta dona fou Olympe de Gouges fou una escriptora, i militant feminista, que va participar de manera activa en la revolució. Fou important perquè redactà un projecte de Declaraciódels drets de la dona i de la ciutadana el 1791. Però finalment va ser acusada per reialista i guillotinada per oposar-se a la pena de mort de Lluís XVI.

Un altre dona important fou Madame Roland,dama francesa molt culte. Admirava al il·lustrat Rosseau. Rebé una certa educació i assimilava molt bé tot allò que aprenia. Va influenciar en els girondins. Va ser arrestada el 1793 i finalmentexecutada. Hi ha una frase que se li atribuïa, que la pronuncià al passar per davant de l'estàtua de la llibertat:
'' Llibertat, quants crims es cometen en nom teu''.

També hi ha una tercera dona ,Claire Lacombe, una actriu francesa revolucionaria i defensora dels drets de la dona treballadora, fundadora de la Societat de dones republicanes revolucionaries, el segon club que es va crear durant laRevolució Francesa i el més important de l'època. Durant la seva vida revolucionaria va defensar els interessos de els Montañense, en el partit dels jacobins, en la lluita en contra els girondins,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • socials
  • SOCIALS
  • SOCIALS
  • socials
  • SOCIALS
  • Socials
  • socials
  • Socials

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS