socials

Páginas: 2 (382 palabras) Publicado: 7 de agosto de 2015





1.El final de l’imperi romà
L’any 395 l’emperador romà Teodosi va dividir l’imperi romà entre els seus dos fills Honori i Arcadi , Honori va rebre la part oest que s’anomenava imperi bizantí ,ia Arcadi la part est que s’anomenava imperi d’orient.
2.Els regnes germànic
L’antic territori de l’Imperi romà d’Occident es va dividir en diversos regnes . A cada un dels territoris s’hi vaninstal·lar una trivu germànica . Els germànics a l’antiga Gàl·lia eren una minoria de població. Al principi els romans i els germànics van anar adoptar el llatí i les religions.
3.L’imperi bizantí
L’imperiroma d’orient més ric i poderós que el d’0ccident va resistie les invasions germàniques i es va mantenir fins al segle xv .
4.L’esplednor de Justinià
Justinià va ser l’emperador mes important deBizanci. Va governar l’Imperi juntament amb la seva esposa Teodora ,entre els anys 527 i 565 . Junts ,van intentar reconstruir l’antic Imperi romà ,i per això van conquerir terres que havien format part del’imperi d’occident.
Un imperi urbà i comercial
Les ciutats tenien una gran importància política ,administrativa i comercial. Entre les m’és importants cal destacar
L’islam en l’edat mitjana
Aprincipis del segle VII, Mahoma va abandonar la feina de comerciant i va començar a predicar una nova religió l’islam ,va anar predicant per la península aràbica i es va anant ampliant per sirià , Persiafins i tot van arribar a la península ibèrica


5.Limperi carolingi
Després de la desintegració de l’imperi romà d’Occident en el segle V als territoris de la frança s’hi va establir el regne delsfrancs , Carlemany , fill i successor de pipí el breu , va consolidar en el poder i va intentar reconstruir l’imperi
El govern de l’imperi carolingi
Carlemany va fixar la seva residencia a la ciutat dealemanya d’Aquisgrà .Per governar millor el seu vast imperí ,el va dividir en comtats ,cada comtat dirigit per un compte . A les zones frontereres va col·locar marques dirigides per marquesos.
La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • socials
  • SOCIALS
  • SOCIALS
  • socials
  • SOCIALS
  • Socials
  • socials
  • Socials

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS