Socials

Páginas: 2 (474 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2015
L’accident nuclear de Txèrnobil
Davinia Arasa I Laura García 3r C
1.Situació.
L’accident de Txèrnobil va ser un accident nuclear ocorregut a Ucraïna, el dissabte 26 d’abril de 1986, que es considerael mes greu de la història.


2.L’accident.
A l’agost en un informe s’explicaven les causes de l’accident. L’equip operava en la planta el dia que va passar. Es va realitzar una prova amb intenciód’augmentar la seguretat del reactor, per realitzar-la els tècnics no volien aturar el reactor per evitar un fenomen conegut com a enverinament per xenó. Els operaris van inserir barres de control perdisminuir la potència del reactor però no van respondre a causa de que ja estaven deformades per la calor i les van desconnectar per permetre’ls caure per gravetat. Es van sentir forts sorolls i es vaproduir una explosió causada per la formació d’un núvol d’hidrogen a dins del nucli.
3.Conseqüencies sanitàries.
Uns 134 casos de (SIA), 31 persones van morir durant l'accident, de les quals 28 bombersi operaris van ser víctimes de l'elevada dosi de radioactivitat, i 3 per altres causes. Després d'aquesta fase aguda, 14 persones més han mort en els deu anys posteriors a l'accident. Uns 16.000habitants de la zona van ser evacuats diversos dies després de l'accident, com a mesura de protecció enfront dels alts nivells de radiació, establint-se una zona d'exclusió en els territoris méscontaminats, en un radi de 30 km al voltant de la instal·lació. Hi va haver 565 casos de càncer de tiroides en nens fonamentalment i en alguns adults, que vivien en les zones més contaminades .


4.Tancamentde la central.
Bombers militars assignats a la central van acudir i també es va demanar ajuda als de KIEV. Els operaris van posar els altres tres reactors en refrigeració d’emergència. Els responsablesde la ciutat van començar a preparar l'evacuació de la ciutat de Prypiat i d'un radi de 10 km al voltant de la planta. L’evacuació de Txèrnobil d’un radi de 36km no es dugué a terme fins a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • socials
  • SOCIALS
  • SOCIALS
  • socials
  • SOCIALS
  • Socials
  • socials
  • Socials

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS