Sociedad musical

Páginas: 79 (19673 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2010
1. INTRODUCCIÓ

Qui no s'ha sentit una persona diferent escoltant la seva melodia preferida o qui no s'ha aïllat totalment del món que li envolta mentre la escolta?
Que la música és l'art que més captiva a les persones és una cosa ja plenament reconeguda. I és que la música és una mica més que uns sons considerats harmònics per als humans, ja que si nomes fossin simples sons bastaria ambqualsevol soroll rítmic per a atreure a les persones, quan és obvi que no és així, la música es molt mes complexa.
I cert que existeix una influència de la música sobre els éssers vius, una influencia que s'ha utilitzat tant per a potenciar l'agressivitat com la tranquil·litat, de la mateixa manera que es pot utilitzar per a la relaxació o per el simple fet de estimular-nos o concentrar-nos.
Totdepèn del tipus de música i el moment adequat per a escoltar-la. La música s’utilitza tant per a una cerimònia religiosa com per a divertir-se, delitar-se, aillar-se, o utilitzada en diverses situacions, com en un fet amorós o per transmetre bellesa o contingut.

Anteriorment i encara avui dia, es considera la música com un mètode excel·lent per a desenvolupar el caràcter i l'educació dels nens,per a elevar la moral, fins i tot per a ensenyar les matemàtiques, ja que moltes de les regles aritmètiques s'aprenien mitjançant cançons,i no nomes en el camp de les matemàtiques es pot utilitzar, sinó que en molts altres camps la música o les cançons poden servir com a una excel·lent eina per recordar.

A hores d'ara ningú dubte de l'efecte tan contrari que té una música suau, melodiosa,relaxadora envers a una música rítmica o sorollosa. El cert és que mentre la música suau pot induir a la al relax, l'altra genera moviment, entusiasme i també agressivitat. És més fàcil que s'organitzi un conflicte violent en un concert de rock que en un concert de música clàssica. Podríem pensar que no és la música en si, sinó el tipus de persona que acudeix a un o altre auditori, o mésconcretament per l'edat, però la veritat és que avui dia és igual de fàcil veure a joves escoltant música clàssica que rock. El que determina el comportament és el tipus de música no l'edat de l'oïdor.

S'ha comprovat l'efecte que tenen els sons musicals en el desenvolupament del nen quan està en l'úter matern. Mitjançant el mesurament amb ecografies (ús d'ultrasons) i fonendoscopis en mares queescoltaven diferents tipus de música, es va comprovar que la música clàssica produïa moviments lents del nen i cap alteració de les seves constants cerebrals i circulatòries, en canvi la música rock provocava moviments nerviosos i augments de la seva freqüència cardíaca. No vol dir que la música rock sigui perjudicial i la clàssica beneficiosa, simplement modifiquen el comportament i sàviament aplicada enel moment adequat, pot influir en la conducta i el caràcter de les persones.
Com factor negatiu tenim el fet que l'oïda és especialment sensible a elles i si són molt intenses i perllongades les hores de escolta la poden danyar, el mateix que el seu efecte sobre el sistema nerviós pot provocar cert descontrol i alteracions en els impulsos nerviosos que es tornen incontrolats.
La música, un artque tantes vegades ha estat denominada com a llenguatge universal, un medi, una eina, una vis de escapament de lo quotidià, son tantes les coses que ens poden aportar un cúmul de sons i sorolls harmònics o disharmònics distribuïts de una manera manyosa i amb una determinada estètica...
La música, que ens acompanya tan en la infantesa, com en la maduresa,com en la vellesa, fins i tot a dia deavui ens acompanya dins del ventre de la mare.La música ens fa créixer, en ocasions ens ajuda, ens dona ànims en els pitjors moments, ens recolza, ens es plaer, emparada en segons quines situacions ens és d’allò més útil,etc.
La musica es un gran TOT que ens acompanya i que sempre esta present.
Aquesta dependència es fa mes visible en la adolescència, perquè la musica per al jove, es part de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Influencia musical y filmografica en la sociedad
  • Musical
  • musicalidad
  • musicales
  • musical
  • musicales
  • Musical
  • musicales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS