Sociedad

Páginas: 3 (732 palabras) Publicado: 22 de abril de 2014
Idees principals a destacar
Segons el document de Santos, M. A i Lorenzo Moledo, M. M, "La participación de las familias inmigrantes en la escuela" , la immigració ha agafat certa importància acausa dels canvis se s'han donat en un país referent d'emigrants. De la mateixa manera que la immigració afecta a la família, també ho fa a l'escola, raó per la qual cal analitzar el perfil de la famíliaimmigrada i la participació d'aquestes en l'àmbit escolar.
Les polítiques europees destaquen la necessitat que tots els components de la comunitat educativa col·laborin, per proporcionar unaeducació de qualitat, i una participació activa. A més a més, el procés d'integració escolar dels nens i nenes immigrants depèn de l'afecte rebut i la relació entre l'escola i la família. Aquesta relacióajudarà també a aconseguir tres fites: la construcció de coneixement, la reducció de prejudicis i la creació d'una cultura d'integració.
Diversos estudis han corroborat la baixa participació de lesfamílies immigrants en reunions del centre i en activitats organitzades per l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes però, d'altra banda, afirmen que les famílies originaries dels països de l'Estd'Europa mostren molt interès pel rendiment escolar dels seus fills i estan molt compromesos amb l'educació.
L’únic instrument que van utilitzar va ser un qüestionari format per 38 preguntes que agrupavennou categories. El qüestionari es va implementar mitjançant una entrevista personal als dos progenitors amb l’ajuda dels professionals del centre i dels propis fills.
Seguidament procedim arealitzar un anàlisi descriptiu de les diferents variables dependents i desprès, a continuació, realitza una comparació en funció de la procedència per tal de trobar les diferències significatives enaquestes variables dependents.
En aquest estudi s’ha tingut en compte la participació per part dels pares, tan la materna com la paterna, també s’ha tingut en compte la implicació de la família en els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sociedad
  • Sociedad
  • La Sociedad
  • Sociedad
  • Sociedad
  • la sociedad
  • sociedad
  • SOCIEDAD Y ESTADO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS