Sociologia de la educación

Páginas: 2 (379 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2014
FUNCIONS SOCIALS DE L’ESCOLA
Segons Durkheim les funcions socials de l’escola són:
Utilitzar l’escola com a mètode d’unificació social per tal d’arribar a una societat cooperativa, però tenint encompte les individualitats. D’aquesta manera desenvolupes als infants socialment però a la vegada individualment, dos processos que no es poden donar per separat, si més no garanteixen unasocialització metòdica.
Socialitzar als infants per tal de que puguin ser membres actius de la societat a la que viuen (aspectes tals com la cultura, moral, etc).
L’escola ensenya les normes socialsestablertes per exercir un control social a la cultura on es troben (que es allò que està bé i malament, religió, política, etc).
Segons Enguita les funcions socials de l’escola són:
Formar a les personesper tal de que assoleixin una professió en un futur per tal de que puguin formar part de la vida laboral.
Exercir un control social per tal de mantenir la societat estable, és a dir, contenir a la“futura” societat per evitar que hi hagi rebel·lions, etc. Per tal d’aconseguir això ho fan mitjançant l’assignatura d’història (expliquen allò que els hi convé) i aconseguir que els alumnes adquireixinun rol social per tal de seguir amb la jerarquització social establerta, més específicament amb l’adoctrinament i l’ inculcació ideològica del Estat vigent.
Una de les funcions socials de l’escolaseria la de igualar les oportunitats dels seus alumnes, però això és una il·lusió ja que encara és poden veure desigualtats degut a l’economia familiar dels alumnes, això es veu reflectit en larepetició de l’ordre social establert.
Fins fa poc no és veia diferència entre custodia i context educatiu (amb això volien aconseguir el retràs de l’ integració de joves al procés productiu) fins que s’haestablert la llei LOGSE, que dona importància a l’etapa infantil i demana titulació per tal de treballar amb aquesta etapa educativa.
Segons el programa “Redes” les funcions de l’escola són:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ¿Qué es la sociología de la educación?
  • sociología de la educacion
  • Sociología de la educación
  • Sociologia De La Educacion
  • Sociología De La Educación
  • La Sociología De La Educación
  • sociologia de la educacion
  • Sociologia de la educacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS