Sociologia (Introducción)

Páginas: 4 (788 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2013
1.
Si bé segons alguns autors, durant la segona meitat del segle XX podíem parlar de comunicació de masses, en les ultimes dècades parlem de comunicació mediàtica.
En aquesta PAC et proposem queexpliquis la evolució d’aquests conceptes mitjançant l’exemple o fenomen mediàtic de la publicitat.


Si bé es considera que la comunicació de masses comença amb la invenció de la impremta de tipusmòbil, la preocupació de la sociologia respecte els mitjans de comunicació de masses no apareix fins que es desenvolupen les tecnologies electròniques de distribució massiva de sons i imatges. En elcas de l’evolució publicitària, les noves tecnologies van condicionar molt el tipus de missatge de la publicitat occidental. Més endavant, però, analitzarem més casos del món publicitari en l’evolucióde la comunicació de masses.
Amb la irrupció i desenvolupament de les noves tecnologies electròniques va aparèixer una creixent preocupació de la sociologia respecte els mitjans de comunicació demasses. Els mitjans electrònics, la ràdio i la televisió van consagrar la possibilitat de reproduir missatges massivament que poden ser consumits universalment. En el cas de la publicitat, aquestareproducció massiva de missatges era la clau per a poder consolidar-se i aconseguir el seu primer objectiu: ser vist el major nombre de vegades. La digitalització i l’evolució de les eines informàtiques sónalguns dels factors que fa canviar el panorama de la comunicació de masses i fa iniciar una transició cap a la comunicació mediàtica. De fet, actualment estem en aquesta fase de canvi en què conviuenambdues formes de comunicació. El concepte comunicació mediàtica es defineix a partir de 4 característiques: En primer lloc, les tecnologies que permeten aquesta difusió massiva dels missatgesrequereixen altes inversions econòmiques, amb la qual cosa han convertit la comunicació en una activitat industrial. En aquest aspecte, la publicitat posa encara més de manifest l’interès econòmic que hi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Introduccion A La Sociologia
  • Introduccion A La Sociologia
  • Introduccion a la sociologia.
  • Introduccion a la sociologia
  • introduccion a al sociologia
  • INTRODUCCION A LA SOCIOLOGI A
  • Introducción A La Sociología
  • INTRODUCCION A LA SOCIOLOGIA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS