Sociologia

Páginas: 3 (568 palabras) Publicado: 4 de abril de 2011
Què passaria si ens qüestionéssim els nostres actes i actituds

A la nostra vida diària hi ha moltes actituds i accions, gairebé totes, que fem sense qüestionar-nos perquè, les fem perinèrcia. Algunes d’elles podrien ser cedir el pas o deixar seure a l’autobús (tot i que és una acció que poc a poc s’està perden sobretot per part de la gent jove), menjar uns determinats aliments –dietamediterrània o dieta a base d’insectes- (deixant de banda el fet de si t’agraden més uns plats que uns altres) o menjar amb coberts en comptes de menjar amb les mans o amb “palillos”. Tampoc qüestionemla salutació ni la puntualitat.

Bé doncs tots aquests actes i actituds no ens les plantegem ni ens les qüestionem, són accions que tenim interioritzades i que donem per bones. A més a méspensem que tots aquests fets tothom els fa igual, els generalitzem (aquest raonament és més aplicable a una cultura molt tancada o a una cultura del s. XV (per exemple) i que no tingui contacte ambl’exterior com passa actualment, molt coneixement de les altres cultures).

No qüestionar-nos molts dels nostres actes radica en el fet que ens han educat així, hem adquirit i incorporat una sèried’hàbits i de costums pel sol fet de viure en una determinada societat i cultura. Al mateix temps, reproduir aquesta educació, menjar amb ganivets o saludar o menjar pasta en comptes de mosques, implica unamillor integració al grup o a la societat on es viu (molt a veure amb les conseqüències) perquè, entre d’altres coses, són una sèrie de normes que faciliten la convivència. Així doncs, no ensplantegem les actituds perquè estem socialitzats així, actuem per inèrcia i mostrem actituds interioritzades.

Aleshores que passaria si ens qüestionéssim perquè hem de ser puntuals, perquè hem dedeixar passar la gent gran o perquè no podem menjar amb les mans? Primerament, fer-se aquesta pregunta porta a reconèixer que fins al moment “no actuaves lliurement del tot”. Actuaves com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El estado en sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Que es sociologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS