Sociologia

Páginas: 2 (477 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2013
En el capítol 1 de “Invitació a la sociologia” Berger ens intenta descriure des del seu punt de vista què és la Sociologia com a ciència, en la branca de les ciències socials, i aclarir-nos el queno és mitjançant les diferents imatges que se li ha anat imposant per els diferents membres de la societat. També, manifesta la notable ambigüitat en les imatges que la societat té d’un sociòleg, jaque es pensa que un sociòleg és una persona que treballa per ajudar a la gent o a la societat en general. Per tant, un sociòleg què és i què fa?
Primer de tot, l’autor situa al sociòleg en societat perdeixar clar la poca popularitat i “desperdiciat” en que es troba; Manifesta que segons alguns membres de la societat, aquest té un escàs coneixement de la raó i és per això que es troba relacionat iconsiderat subordinat a altres oficis i acabar de completar els seus estudis amb el punt de vista del sociòleg, però no és considerat com un ofici professional.
Al llarg del capítol, esmentadiferents imatges que la societat imposa al sociòleg: treballador social, teòric del treball social, reformador social, recopilador d’estadístiques sobre el comportament humà, individu interessat enl’elaboració d’una metodologia científica i observador distant i sardònic alhora essent un manipulador fred. A partir d’aquí Berger conclou que un sociòleg és un barreja de les 6 imatges imposades per lasocietat.
Per tant, un sociòleg és definit segons l’autor com un individu interessat a comprendre la societat d’una manera disciplinada de caràcter científic, seguint unes regles metodològiques quel’ajudaran a assolir el seu objectiu amb l’ajuda d’una sèrie de mitjans com són les tècniques estadístiques. Per aquest motiu, procura ser objectiu intentant controlar les seves preferències i els seusprejudicis personals, sense jutjar, deixant a part els seus valors, creences i ideals. Aquest, mantindrà sempre un interès per la comprensió de la comprensió, és a dir, l’interessa la comprensió en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El estado en sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Que es sociologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS