SOCIOLOGIA

Páginas: 2 (366 palabras) Publicado: 22 de enero de 2014
8. Quina aportació fa Weber en relació a la definició del capitalisme?


Weber defensa que el capitalisme no te res a veure amb l’ambició. El capitalisme hauria de considerar-se com el fre o,almenys, com la moderació racional d’aquest impuls irracional lucratiu. El seu objectiu no és enriquir-se a totes. Defineix l’esperit capitalista com les idees i els hàbits que afavoreixen la recercaracional de guanys econòmics i té en compte com hi han influït aquestes relacions econòmiques, i la relació causal inversa.
El protestanisme va donar origen al capitalisme. Aquest és un aspecte queMarx l’hauria situat a la supraestructura, però Weber la situa com a causant dels canvis ideològics.

9. Poseu un exemple dels tres tipus de dominació legítima, segons Weber, i raoneu-ho.Legitimació racional: És quan s’obeeix unes normes i no a les persones. Per exemple, obeïm els mossos d’esquadra perquè són els encarregats de fer complir les normes, però no per la persona que són.Legitimació tradicional: És quan actuem d’acord a unes tradicions o costums. És, per exemple, quan utilitzem la frase de “això és així perquè sempre ha sigut així”. Com per exemple als casaments catòlics,el pare de la novia sempre és el padrí, perquè sempre ha sigut així.

Legitimació carismàtica: És quan seguim el que diu una persona perquè la tenim idealitzada i tenim confiança personal en ella.Com per exemple Hitler, o Fidel Castro, que generen un carisma que fan que la gent els segueixi.


10. Esbrineu quins són els aspectes positius i negatius que ens aporta la
burocràcia segonsWeber.
Aspectes positius: divisió del treball i especialització, l’existència de jerarquia d’autoritat, la relació entre els membres de l’organització segons criteris formals, la descripció detallada delsllocs de treball, hi ha procediments i regles d’actuació, contractació de personal capacitat i el registre per escrit de decisions.
Aspectes negatius: Un món més racional no té perquè ser mes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El estado en sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Que es sociologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS