Sociologia

Páginas: 4 (893 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2012
1. Que és un sindicat?

Un sindicat és una organització integrada per treballadors en defensa i promoció dels seus interessos socials, econòmics i professionals relacionats amb la seva activitatlaboral. Es tracta d'organitzacions d'esperit democràtic que es dediquen a negociar amb qui donen ocupació les condicions de contractació.

La unió dels treballadors a través d'un sindicat elsconfereix la força i el poder necessaris per negociar amb les companyies, ja que sol ser difícil realitzar reclamacions i obtenir resultats satisfactoris per altres mitjans.

Els treballadors tenenllibertat sindical per organitzar-se d'acord a la seva pròpia voluntat i sense ingerències de l'Estat, les signatures o altres sindicats. Això vol dir que cap empresari pot obligar al seu empleat a ser d'unsindicat o canviar a un altre. D'altra banda, cap sindicat està en condicions d'afiliar a membres per la força.

2. Estat de benestar

Estat de benestar fa referència al conjunt d'aquelles cosesque es necessiten per a viure bé, com pot ser, els diners o la salut.

L'economia de benestar és aquella el principal objectiu és portar els serveis i mitjans imprescindibles per a una vida digna atots els sectors de la societat.

L'Estat de benestar i l'economia de benestar solen ser banderes aixecades pels partits d'esquerra i els moviments socialistes moderats que s'adhereixen alcapitalisme. Els partits liberals, en canvi, proposen la reducció dels serveis estatals perquè considera que el lliure mercat s'encarrega de divulgar la riquesa sobre totes les classes.

3. Definir lescaracterístiques del marc de referència actual.

Per fer referència a la situació actual s'ha d'anar als orígens del capitalisme que avui coneixem. Fent ús de l'article trobem uns punts dels quals n'hihan de bàsics que poden explicar el procés pel qual s'ha arribat a l'estat actual.
El creixement, en primer lloc, no ha estat l'esperat ja que mai ha arribat a les tasses màximes, i actualment, no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El estado en sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Que es sociologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS