Sociologia

Páginas: 3 (687 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2012
Ő ű ü ő ö
Bevezetés

„A keret – vagy más néven keretterv – az eredményes rövid távon való tervezést es …. Fontos eszköze a szervezetekben. A működési keretterv általában egy évre szól, éstartalmazza az adott év tervezett bevétleit es ráfordításait.” (hiv)

A vállati tervezés előéletét kutatva, az a tendencia figyelhető meg, főleg a kilencvenes évektől kiindulva, hogy egyre többenhozakodtak elő problémákkal az alkalmazott éves kerettervezési folyamattal szemben. Itt elsősorban az éves tervek egyszeri felülvizsgálatával és kiigazításával foglakoztak, amely nem megfelelő aturbulensen változó piaci környezetben működő vállalatok hatékony működtetésére.
A legfőbb problémákat öt gondolat segítségével lehet összegezni.
A kitűzött tervek fix teljesítmény szerződésként kerülnekrögzítésre, ami a dolgozókat arra ösztönzi, hogy ne foglalkozzanak a szükséges mértékben a piaci változásokkal. A top-down elvekre épülő, rosszul megszervezett tervezési folyamat gyakran rendkívülerőforrásigényes és a befektetett energia nincsen összhangban az abból következő haszonnal. Az operatív szemléletű, erősen pénzügyi orientációjú tervekben sokszor nem jelennek meg a stratégiai célkitűzésekés az integráció hiánya a tervezési rendszer gyengeségéhez vezet. A terv elfogadottsága számos vállalatnál nem elégséges, a célok elérésinek felelősei nem tudnak azonosulni a kitűzött tervekkel,illetve nem válnak elkötelezetté azok megvalósításáért. Az esetek legnagyobb részében nem épülnek be a tervezési, irányítási folyamatokba, hanem izoláltan, szigetalkalmazásokként működnek.

A feladatmegoldásához szükséges háttérinformációk

Az Interstick európa legnagyobb ragasztástechniaki cége. Központja a németországi Herrenbergben helyezkedik el. A Schönhuber család alapította 1955-ben, hogy aszabadalmazott ciánakrilát kontaktragasztó adta lehetőségeket kiaknázzák. 1980-ban Peter Schönhuber halála után Karl Schönhuber örökölte meg a céget. Az elkövetkező 10 évben 10 kereskedelmi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El estado en sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Que es sociologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS