Sociologia123

Páginas: 13 (3168 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2013
SOCIOLOGIA

2-

Sobre el vídeo de les declaracions de la directora de l'Institut Català de la Dona el que més crida l'atenció és que de les 17 persones que de mitja es detenen a Catalunya cada mes per violència de gènere 12 siguin menors al llarg de l'any. És una dada alarmanttenint en compte que va a més cada any que passa. Estic d'acord quan es diu que l'educació i els serveis que s'ofereixen del benestar social no són suficients com per fer front el problema, i és necessari un treball més transversal que involucri més a tota la societat. Això per mi ve a significar que s'ha de conscienciar a la gent perquè en certa manera col·labori en el que pugui en cas de que esconegui un cas proper en el seu entorn i no deixar a les víctimes soles amb el problema. Per exemple, des de fa ja bastant de temps i cada cop més, el govern promou a través d'anuncis una campanya contra la violència de gènere que no només ofereix les ajudes dels serveis del benestar social per aquestes dones sinó que també tenen un missatge que pretén que la gent es consciencii i s'involucri enel que pugui en cas de conèixer un cas proper. És un deure conjunt de la societat. Es parla en el vídeo de que sí s'ha aconseguit una igualtat legal però no en l'exercici dels drets, referint-se a que en qüestió de lleis sí hi ha una igualtat observable però en el dia a dia segueix havent-hi desigualtat, com per exemple la diferència de sous segons el sexe que encara trobem en alguns sectors deltreball.

Una dada que no deixa indiferent és el 25% dels joves pensa que la dona s'ha de quedar a casa. Segueix semblant un percentatge alt tenint en compte l'època en la que vivim i l'any en el que estem. I aquí sí que penso que a més de l'educació, la societat i té bastant a veure, perquè tristament segueix sent masclista a nivell general tot i haver canviat notablement la idea de la gent enquan al tema si ho comparem amb èpoques passades però relativament recents. Altres factors també hi tenen a veure.

Per exemple, la televisió. Anuncis i programes que tenen missatges estereotipats de cara als joves, que fan que aquests de manera inconscient en molts casos, vegin com normals actituds masclistes. Programes com Mujeres y Hombres o Viceversa o Gandía Shore, a més de no ser un bonexemple per altres motius, amaguen un aire de masclisme si s'analitzen bé per part dels concursants discriminant a la dona en molts casos o fent veure el ser rol de manera molt conservadora. Anuncis on la figura del pare de família té el rol de dominant i del que mana per sobre de la mare. L'últim que em ve el cap és un anunci d'un cotxe on se'ns presenta una pàgina web de la que no recordo bé elnom però on se li demana al pare i no a la mare que es vol el cotxe o que es vol conduir. També per exemple segons quines revistes. Revistes que avui encara dia es llegeixen i que van orientades a un públic femení cada cop més jove, on se'ls pregunta com seria el seu noi ideal per posar un exemple, utilitzant models d'home que no s'adeqüen a la realitat, i tenint també molts estereotips queinconscientment van calant dins les noies joves.

O sigui, podríem entendre que aquests factors, i més que en podríem treure si ens fixem bé en l'entorn de la nostra societat, fan que cada cop la gent més jove vulgui experimentar coses que fins no fa gaire temps relativament es consideraven coses d'adults i al mateix temps, certes actituds i idees surtin més aviat en els joves, fent que el masclisme iels casos de maltractament creixin de manera preocupant cada any que passa. És la suma de molts factors.

En quan al vídeo de Papas i Mamas el desconeixia. Està ben plantejat i és interessant per reflexionar. Crec que trien una nena per representar la figura de l'agressor perquè sempre arribarà a més gent que no si fan un curt semblant representat per una parella d'adults, però també per un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS