Sociologo

Páginas: 5 (1240 palabras) Publicado: 28 de febrero de 2013
Makroanalyse: Mexico
Pest-analyse
Politisk
Mexico har frihandelsaftaler men en række lande såsom TLCAN hvor de handler med USA og Canada uden at skulle betale told. Derudover har de også lige lavet en frihandelsaftale med de 3 mest voksende økonomier i Latinamerika (Chile, Colombia og Peru).
Den mexikanske præsident Enrique Peña Nieto har meddelt at Mexico vil blive ved med at fremmefrihandlen. Han vil gøre det ved at udnytte frihandelsaftalerne med Europa, Asien, Stillethavets regionen og Nordamerika. På den måde vil han gerne opnå vækst i Mexico, skabe arbejdspladser og forbedre lønningerne.
Derudover vil den nuværende regering i Mexico også udvikle vedvarende energi da så stort et land som dette med 115 mio mennesker har et stort energiforbrug.

Økonomisk
Mexico er dennæststørste økonomi i Latinamerika efter Brasilien og har en stor økonomisk tilknytning til USA. 78,6 pct af al mexikansk eksport går til USA. Derudover er Mexico også blevet ramt af finanskrisen, og den har påvirket væksten og dermed BNP’en negativt.
I 2009 var BNP pr. Indbygger 46 % af EUs og den har svinget mellem 43 % og 48 % i den sidste årti.
Ung befolkning (28,9 pct er under 15 år), iforhold til EU (15,6 pct i EU) og det kan bevises ved at se på sundhedsudgifterne som er langt lavede end i EU, hvilket også afspejler Mexicos unge befolkning.

Socialt
Mexico har en population på omkring 112,322,757 indbyggere, og det er den populæreste og mest spansk talende land i verden.
I Mexico befinder der både en blanding af begge stammer som kaldes Mestizaje. Det er en både blanding afkulturen men hovedsageligt fordi de er blandet fra de gamle indianer og europæer. Resten er s de indfødte altså indianerne for sig og de europæiske immigranter for sig.
I 2009 fandt man ud af at der var 300 mestizos i den mexicanske befolkning. 80% af den mexicanske befolkning var kaldt mestizos, hvilket betyder at de er blandet.
Mexico har også mange der er immigreret til USA. Omkring 9% afaf befolkningen der er født i Mexico bor nu i USA.
Der har også været en masse illegale immigranter fra Ecuador, Cuba, Kina og Sydafrika.
Det er en af de største spansktalende lande i verden. 5,4% taler Kikapoo som er den gamle afstamningssprog. Det var hovedsageligt indianerne der kunne det sprog.
Når det så kommer til religion, så er der også nogle forskellige religioner i Mexico. Der erflest romersk katolikker, derefter kommer nogle andre kristne og ellers er der mange indbyggere der ingen religion har.
Mexicansk kultur er en blanding af noget de kalder prehispanic som er den forrige kultur de havde, som både er lidt spansk fordi Spanien havde koloniseret dem i 300 år og lidt amerikansk kultur er også kommet rundt om dem.
Efter de adskillige krige var overstået begyndte mani 1800 tallet at se at Mexico begyndte at udvikle sig, og blive mere populær omkring kunst osv. Kunsten var med til at gøre Mexico til et af verdens mest attraktive lande.
Efter den mexicansk revolution så blev deres identitet lavet hvor de kaldte sig selv mestizos.
I 1925 havde deres præsident skrevet en bog om at Mexico var ”the melting point” for alle racer, så han udvidet dem til at blivemere blandet end de allerede var. For Mexico var det blevet til en revolutionerende ide.
Indenfor sport er der en ting som er meget fremme, nemlig tyrfægtning. Det er et af de sportsgren vi betegner som Spaniens, men vi skal ikke glemme at Mexico var engang koloniseret af Spanien i 300 år, og derfor er der flere ting de har til fælles.
Uddannelse er noget den Mexicanske befolkning går meget opi. Mexico har altid haft den ældste tradition med at man skal uddanne sig. Det er ikke noget der er fremført i nutiden, men siden de Æstetiske folks tid. Ifølge historien kunne man ikke finde en ældre tradition.
I forhold til de 30 mest udviklede lande så kom elever fra Mexico nr. 4 i problemregning, nr. 3 i videnskab og en masse andre gode positioner.
Det viser sig også at en af de mest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • sociologos
  • sociologo
  • sociologo
  • sociologo
  • sociologo
  • sociologo
  • Sociologos
  • Sociologa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS