sofistes

Páginas: 2 (339 palabras) Publicado: 30 de marzo de 2013

SOFISTES


Els sofistes eren profesionals de la paraula que per diners ensenyen la retòrica i l'oratòria. Venien de tots els punts de Grècia i anaven a Atenes.Proporcionaven als seus seguidors una bona formació retòrica i cultural per tal de ser capaços d'impressionar i convencèr amb els seus discursos a l'assamblea o a altres i defensarqualsevol situació.

Com que havien viatjat molt van veure moltes cultures i religions i van observar que en algun lloc hi havia alguna cosa que els hi semblava molt bona, però en unaltre lloc els hi semblava dolent. Llavors van arribar a la conclusió de que tot es relatiu i que tot té dos costats. Un exemple seria una malaltia. Per al malalt es dolent però perel metge és un bé.

Per a ells la realitat era el llenguatge, a qualsevol afirmació se'n pot oposar una altre, si es defensada de manera prou convincent.

Els principalssofistes van ser:



Protàgoras.

El van fotre fora de la ciutat perquè va començar el seu llibre dient que no es sabia si existien els deus.

Gòrgias

Defensà a Helena. Digueque el que ella feu va ser decisió de la Sort. El que va fer va poder passar per tres raons. Perquè ho volgueren els deus, per tant no va poder fer res. Si va ser rapada ambviolència tampoc es culpa seva, en tot cas es culpa del que la va raptar. I si la paraula va persuadir-la tampoc es culpa seva ja que la paraula es un mètode molt persuasiu que aportaplaer i aparta el dolor.

Antifont

Parlava de preceptes legals, de les lleis que hi havien. Diu que hi han dos tipues de llei. La llei de la ciutat que són imposades, pactades isinó no es compleixen i no et veuen no suposu un càstig. L'altre és la llei de la naturalesa que són obligatòries, innates, i si no es compleixen sempre suposa un càstig.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sofistas
  • sofistas
  • Sofistas
  • Sofistas
  • LOS SOFISTAS
  • Los sofistas
  • Los sofistas
  • Sofistas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS