Software

Páginas: 5 (1069 palabras) Publicado: 10 de junio de 2013
Un sistema operatiu (SO, freqüentment US, de l'anglès Operating System) és un programa o conjunt de programes que en un sistema informàtic gestiona els recursos de maquinari i proveeix serveis als programes d'aplicació, executant-se en mode privilegiat respecte de la resta. Noteu que és un error comú molt estès denominar al conjunt complet d'eines sistema operatiu, és a dir, la inclusió en elmateix terme de programes com l'explorador de fitxers, el navegador web i tot tipus d'eines que permeten la interacció amb el sistema operatiu , també anomenat nucli o kernel. Aquesta identitat entre nucli i sistema operatiu és només certa si el nucli és monolític. Un altre exemple per comprendre aquesta diferència es troba en la plataforma Amiga, on l'entorn gràfic d'usuari es distribuïa perseparat, de manera que, també podia reemplaçar-se per un altre, com era el cas de directory Opus o fins i tot manejar arrencant amb una línia d'ordres i el sistema gràfic. D'aquesta manera, l'arrencar un Amiga, començava a funcionar amb el mateix sistema operatiu que portava inclòs en una ROM, pel que era qüestió de l'usuari decidir si necessitava un entorn gràfic per manejar el sistema operatiu osimplement una altra aplicació. Un dels més prominents exemples d'aquesta diferència, és el nucli Linux, usat en les anomenades distribucions Linux, ja que a l'estar també basades en Unix, proporcionen un sistema de funcionament similar. Aquest error de precisió, es deu a la modernització de la informàtica duta a terme a finals dels 80, quan la filosofia d'estructura bàsica de funcionament dels granscomputadors es va redissenyar a fi de portar-la a les llars i facilitar el seu ús, canviant el concepte de computador multiusuari, (molts usuaris a la vegada) per un sistema monousuari (únicament un usuari al mateix temps) més senzill de gestionar.

Drivers o programes de control
Els programes de control constitueixen la part del sistema operatiu dedicada a coordinar el funcionament de tots elsrecursos i elements de l'ordinador, és a dir, el processador, la memòria, les operacions d'entrada / sortida, la informació i en definitiva tot l'entorn del sistema inclosos els perifèrics.

Els programes de control estan especialment desenvolupats perquè puguin ajudar amb èxit a l'ordinador, es quina sigui la modalitat amb què treballi: monoprogramación, multiprogramació, procés distributiu,etc., Aconseguint així la utilització òptima dels recursos disponibles.

En general, un sistema operatiu té englobats aquests programes en un conjunt denominat nucli (kernel) que es divideix en els següents nuclis:

Gestió del Processador:

Els programes del processador són els encarregats de la preparació dels programes d'usuari per a la seva execució, així com de l'assignació de temps en elprocessador. Les seves principals funcions són:
Preparació de programes: la seva missió és transferir els programes executables d'usuari des de la memòria externa a la memòria central de l'ordinador a partir d'una determinada adreça de memòria, per mitjà d'un programa que s'anomena carregador.

Planificació del processador: consisteix en el control, a traves d una determinada políticad'assignació de temps, d'utilització del processador als diferents processos que en un moment determinat es en cuantían en el sistema. En els sistemes opressius actuals hi ha una gran varietat de formes de planificar el temps del processador.

Assignació de perifèrics: en un programa, generalment, mai s'especifica el perifèric concret que es va a utilitzar, sinó que se sol · licita una impressora, undisc, etc. Aquest grup de programes d'assignació transforma les sol · licituds simbòliques, fetes al programa, en les assignacions físiques i concretes de cada perifèric.

Rellançament de programes: a vegades, durant l'execució d'un programa en un ordinador, es produeixen interrupcions fortuïtes que causen la parada del procés que s'estava executant, o bé s'interromp perquè s'estan executant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Software
  • Software
  • Software
  • Software
  • Software
  • el software
  • El Software
  • Que Es El Software

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS