Sol. PAC 1 Intro. mètodes d´investigació en psicologia

Páginas: 5 (1218 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2013
PREGUNTES


Pregunta 1

Molts jugadors d’elit de diversos esports (tennis, futbol, basquetbol, etc.) mostren una sèrie de conductes rituals abans de començar el partit (tocar la gespa amb la ma, senyar-se, moure el cap i arronsar les espatlles, etc.). Els jugadors pensen que si fan aquest gests ritual jugaran millor. De vegades, però, tot i haver fet el gests ritual, el jugador fa un partitmolt fluix. A quina de les quatre formes de coneixement que proposa Peirce correspon aquesta conducta dels jugadors? Justifica la resposta.

Al mètode de la tenacitat, perquè assumeix un coneixement que creu correcte i el manté malgrat de vegades els fets el contradiuen (veieu el text de Kerlinger, pàgina 6).



Pregunta 2

Quin principi vulnera l’astrologia per a què no la considerem unaciència? Justifica la resposta. Cal concretar molt la resposta, perquè només calen tres o quatre ratlles per respondre.

Vulnera el principi de relacions limitades.

No vulnera el principi d’empiricitat, perquè aquest principi sí que es podria aplicar, malgrat les dificultats de procediment i logística que comportés fer-ho. Tot i que el procediment pogués ésser molt complicat, hi hauriamaneres de fer comprovacions empíriques de les seves hipòtesis.



Pregunta 3

Els experiments en condicionament instrumental mostren que si en un determinat context es proporciona un reforçament positiu a un individu, aquest tendeix a repetir la conducta sempre que es troba en el mateix context. Si a partir d’aquest experiment els psicòlegs conclouen que la conducta està totalment determinadaper les conseqüències, en quin model d’interacció individu – ambient recolzen les seves conclusions? Justifica la resposta i fes un esquema del model.

Recolzen les conclusions en un model de caixa negra, perquè l’organisme (la caixa) és totalment opaca a l’observació del psicòleg (i el que passa a dins no li interessa); simplement es limita a expressar una relació directa entre l’estímul iresposta.

Un esquema de caixa negra (E-R) com el que es mostra als mòduls seria correcte.



Pregunta 4

Els serveis d’inspecció del Departament d’Ensenyament han detectat problemes generalitzats de convivència a les aules de primer de secundària d’un institut de suburbi. Per solucionar aquest problema, els psicòlegs del Departament organitzen unes sessions de teràpia de grup als estudiantsque es realitzen dos cops per setmana a la mateixa aula on els estudiants reben les diferents matèries curriculars. Durant les sessions de teràpia de grup, el psicòleg procura ensenyar als estudiats habilitats per a superar conflictes.

En quina (o quines, si n’hi ha més d’una) direccions d’aplicabilitat està interessada la inspecció educativa quan planteja aquesta recerca? Justifica la resposta.L’eix passat – futur, perquè l’objectiu és solucionar el problema de convivència a les aules. Llavors les habilitats apreses en les sessions de teràpia s’hauran de mantenir un cop finalitzades les sessions.

No seria l’eix nomotètic ideogràfic, perquè no es generalitza més enllà del grup en el qual s’ha realitzat la recerca.



Pregunta 5

En quin quadrant de la taula d’Stokessituaries la recerca descrita a l’enunciat de la pregunta 4? Justifica breument la resposta.

En el quadrant de ciència aplicada, perquè el psicòleg que efectua la recerca vol trobar solucions a un problema concret.



Pregunta 6

Una important preocupació dels psicòlegs escolars consisteix en aconseguir que les habilitats que l’estudiant adquireix en les sessions de reeducació que s’efectuenfora de l’aula habitual de classe es mantinguin també en l’activitat normal que realitza l’estudiant a l’aula. Quina (o quines, si n’hi ha més d’una) direcció d’aplicabilitat preocupa els psicòlegs escolars.

L’eix artificial – natural, perquè el psicòleg vol generalitzar més enllà de les condicions ambientals en què es va realitzar la reeducació.

També l’eix passat – futur, perquè es tracta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PAC 1 Mètodes 'investigació quantitativa
  • Part 1 Pac 1 Mètodes Investigació
  • Pac 1 Mètodes
  • PAC 1. Metodes
  • Pac 1 psicologia del desenvolupament
  • Metodes pac 1 uoc
  • PAC 1 PSICOLOGIA DEL LLENGUATGE
  • Pac 1 historia de la psicologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS