Solotu

Páginas: 2 (410 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2011
COMENTARI DE TEXT: GERMINAL

La pel.lícula de la qual parlarem és Germinal, pertany al génere drama/històric. El director és el francès Claude Berri, els seus actors principals són: GérardDepasdieu ( Maheu) és el pare de la família protagonista. Exerceix una mica com a portaveu dels miners. Dona de Depasdieu és la mare de la família, i no treballa a la mina desde que va tenir als seusfills. Etienne Lantier, és el foraster que arriba al principi de la pel.lícula, i que desprès serà un dels impolsors de la vaga. Miou-Miou ( Maheude), és una de les filles de Depardieu, i és casa amb unhome molt violent. Marit de Miou-Miou, és una persona molt agressiva i molt egoista només pensa en ell,i buscaenriquir- se sigui com sigui. Tots són de la classe obrera. La pel.lícula esta basada en lanovel.la “Emile Zola” amb el mateix nombre de el seu autor, Émile Zola. Émile Zola, va difondre un tipus de literatura analítica que tenia en compte els principis científics i que alhora tractava derepresentar tots els aspectes de la realitat.
Sinopsis de la pel.lícula; Durant el II Imperi francès, Etienne Lantier, jove maquinista en atur arriba al pou de Voreaux, a la frontera franc-belga,sol · licitant treball. Lantier ho aconsegueix com miner gràcies a l'ajuda d'un treballador, Toissaint Maheu,descobrint així la misèria dels treballadors de les mines de carbó del Nord de França. Lesrelacions personals i professionals amb els Maheu li fan introduir-se en un univers nou i temible. Les seqüències principals són; Quan els obrers s'agrupen per a no anar a treballar, per el baix costde les bagonetes. Altre seqüència és quan tots els obres recoren els pobles, per destroir les mines, per a que els obres no treballin.
La situació de la pel.lícula és que els salaris eran baixos, lahigiene no era molt adecuada, els nens i les dones tambè treballaven, i els horaris eren inhumans, per això els obrers no estaven conformes amb aquesta situació, aquesta situació tambè és reflecta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • solotu
  • solotu
  • solotu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS