Solució Pac1 Mètodes d'investigació Qualitativa

Páginas: 18 (4466 palabras) Publicado: 29 de abril de 2014
Instruccions per a la realització i el lliurament de l’activitat:

- Escriviu el vostre nom en la capçalera (feu-hi doble clic per poder-hi escriure) i deseu l’arxiu posant: Cognom1_Cognom2_Nom_ MIQ_PAC1.doc.
- Envieu l’activitat a la bústia de l’avaluació continuada, no a la bústia de correu.
- Data límit de lliurament 30/03/2014.
- La Prova d’Avaluació Continuada 1:
* Consta de 5preguntes, amb subpreguntes, sobre les parts avaluables dels mòduls 1 i 2 de l’assignatura.
* Totes les preguntes tenen el mateix valor màxim, 1 punt. Quan hi ha subpreguntes el valor d’aquestes s’obté dividint la unitat pel nombre de subpreguntes que entren en la pregunta (per exemple, si hi ha 3 subpreguntes cada una valdrà 1/3 = 0,33).



Resum d’investigació sobre els que es basen lespreguntes 1

El propietari d'una cadena de 9 restaurants situats a diferents capitals de comarca (cadena "LA GRAELLA") nota una manifesta davallada del negoci i demana consell i ajuda a una empresa d'assessorament o "consulting", l'empresa "MILLORA", per tal d'aturar la pèrdua de clients i dissenyar un projecte de futur. Aquesta empresa recomana fer primer un estudi pilot sobre un sol restaurant de lacadena, per tal d'establir el mètode de treball, i després continuar amb la resta. Amb aquest objectiu inicial s'escull un restaurant gran, "LA GRAELLA 3" (40 cambrers en 2 torns), de caire popular i molt conegut en una capital de comarca. L'elecció es deu a que des del despatx d'aquest restaurant s'administra i dirigeix tota la cadena. Es comunica aquesta decisió al personal del restaurant, és adir, al xef, als cuiners, als ajudants, als cambrers, als administratius i caixers, etc..; i el personal, amb la conformitat dels sindicats, accepta la proposta. El pla de treball que seguirà l'empresa de "consulting" comporta un període de recollida d'informació, duta a terme pels seus tècnics, que es desenvolupa en diferents fronts i fases, els quals detallem a continuació.

I) El psicòlegd'organitzacions que comanda l'equip de MILLORA celebra una extensa entrevista amb el propietari, que a partir d'ara anomenarem B.S.. Aquesta entrevista es fa abans de qualsevol altre tipus de recollida d'informació. L'entrevista dura 1 hora i 25 minuts i té lloc en un despatx del local, fora d'hores de servei. Se'n fa una gravació en audio amb el consentiment de l'entrevistat. Després del primercontacte (presentacions, salutacions), l'entrevistador fa 20 preguntes que són les que sempre es formulen en demandes d'aquesta mena, seguint un protocol general que s'adapta – això sí – als matisos de cada circumstància empresarial. Les preguntes, tot i ser programades i concretes, deixen força marge de resposta a l'entrevistat. El propòsit de les preguntes és conèixer, a banda dels plantejamentsgastronòmics i comercials de LA GRAELLA 3, la situació econòmica actual d'aquest restaurant en particular, l'estratègia de màrqueting amb la que se'l promociona, la imatge que en té la clientela, i la seva presència en els mitjans i la publicitat locals.

Al cap d'uns dies, ja analitzades les respostes de l'entrevista, MILLORA proposa diverses vies d'obtenció d'informació que tracten de cobrir elsdiversos angles des dels quals es pot contemplar l'oferta del restaurant i la resposta dels clients. Aquestes vies exigeixen diferents condicions de registre de les dades, que són comunicades a B.S. i al personal i acceptades en definitiva. Les vies en qüestió són les que segueixen:

II) S'aprofita tot el material audiovisual que proporcionen les càmeres de vídeo instal·lades en els menjadors,en posicions elevades, analitzant les gravacions. Les càmeres hi són per raons de seguretat i amb tots els permisos necessaris. Llevat B.S., ni els cambrers ni la resta de personal del restaurant, ni tampoc els clients, coneixen aquesta utilització particular de les gravacions que fa l'empresa d'assessorament, per bé que tots són, o poden ser, perfectament conscients de que hi ha càmeres de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Solució Pac1 Mètodes, Dissenys i Tècniques d’Investigació Psicològica
  • Preguntes Pac1 Mètodes, Dissenys I Tècniques D’investigació Psicològica
  • solució pac2 metodes investigacio qualitativa
  • Solucio Pac1 Tecniques
  • metodes d'investigació quantitativa
  • Solucio Pac1
  • El metode d'investigació psicologic
  • PAC1=Metodos Investigació Quantitativa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS