Solucionario Catalan 3R Eso

Páginas: 111 (27731 palabras) Publicado: 8 de julio de 2011
ESO

3r

Llengua catalana i literatura
SOLUCIONARI DEL LLIBRE DE L’ALUMNE

1. ESTRUCTURA DE LA NARRACIÓ
Anticipació
pàgina 7 pàgina 13

14. Resposta oberta. 15. Resposta oberta.
pàgina 15

1. a) Un alumne es queixa al mestre que no els fa veure el significat dels contes que els explica. El mestre dóna un préssec a l’alumne i li ofereix pelar-lo, tallar-lo i fins i tot menjar-se’l.Amb això, pretén comparar-lo al treball que ningú no pot fer per ell: fer seu el significat de les coses. b) Un mestre sufí i un dels seus alumnes. c) Resposta model: el mestre pretén ensenyar a l’alumne que ningú no pot substituir per un altre descobrir i fer seu el significat de les coses. d) L ’objecció de l’alumne: que el mestre no els expliqui el significat dels contes. e) Indeterminats. Ésuna paràbola. 2. Algú indeterminat que explica la paràbola. 3. El diàleg. 4. Resposta model: persones gramaticals (1a i 2a), temps verbals en present, pregunta-resposta, punts suspensius, exclamacions, etc.

16. Dos alpinistes es troben un enigmàtic excursionista anglès mentre pugen un pic de l’Himàlaia; l’excursionista misteriós porta nou mesos buscant una noia que no sap si és viva o morta; unjove monjo aspira a lama i mor en intentar passar una prova iniciàtica referida a la por.
pàgina 16

17 Alpinistes: conflicte amb agents naturals; excursio. nista anglès i monjo: conflicte intern. 18. 1) Conflicte intern; 2) conflicte amb forces no humanes; 3) conflicte amb forces no humanes. 19. Resposta oberta.
pàgina 17

Ús i comunicació
pàgina 9

1. Resposta oberta. No, del present alpassat, i del passat al present, i presagiar el futur. 2. Tot el tercer i quart paràgrafs. 3. Resposta oberta. 4. Plantejament: «Dues notes [...] estones separades». Nus: «Un dia [...] per un cotxe». Desenllaç: «El pare [...] 213...». Sí.
pàgina 10

5. a) Resposta oberta. b) Resposta oberta.
pàgina 11

6. Estripar les cartes i les fotos, i la crema dels bocins. 7 Resposta model. Verbsd’acció: desperta-se, ren. tar-se, anar a buscar, fer, treure, agafar, portar... Elements descriptius: bocins de color, claror d’estiu, olor de cafè, soroll de dia, flama blava i vermella... Seqüència narrativa. 8. Resposta oberta. 9. Resposta oberta.
pàgina 12

10. Resposta oberta. 11. En un parc zoològic. Dues persones passegen, mentre una intenta consolar l’altra de la pèrdua de l’ésser estimat, ili explica la pròpia experiència en aquest sentit. Prop, hi ha un home misteriós que sembla seguir-les. 12. La mort de l’amant i el consol, l’home misteriós que les segueix, els animals del parc. 13. Sentit literal: dessecat; sentit figurat: mancat d’humor. Sinònims: ensopida, entristida, apagada.

20. Audició 1. La guerra Hi havia en un llogarret un pobre minyó, mancat de la cosa més preciosaque ha estat donada als homes, això és, el seny. Com que, de seny, no en tenia gens, gens, no feia mal a ningú. Vivia tot sol en una pobra cabana, collia herbes, sabia oracions singulars i triava pedres. Era dòcil i senzill, i sempre queia en els paranys que li amanien els cruels graciosos del llogarret. Però, àdhuc sentint el mal que de vegades li n’esdevenia, no es formava una idea de què cosafos la crueltat. Qui mal no fa mal no pensa. Tanmateix, el pobre minyó fou tramès a la guerra. Aleshores la vida del pobre minyó fou com una mena de rondalla. Li passaren les aventures més extraordinàries. Li posaren un vestit clar i brut, a ratlletes petites: l’encabiren al tren, li parlaren en castellà; arribà en un món de cases compactes i plenes de foradets: considerà els tramvies; i quancaminava, en lloc d’anar sol i somiós com abans, ell no venia a ésser sinó el començament d’un rengle. I l’atordiren tantes coses! La llum blanca que els homes de ciutat tenen de nits, i la mar, i els vaixells, i la gent que mai no para, i els xiulets i trontolls d’éssers inconeguts. I un dia el feren entrar en un vaixell, revolt amb tots els homes d’una pila de rengles. I aquests homes estaven...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mostra Examen Català 3R
  • solucionario catalan
  • Solucionari Català
  • Català, exàmen 3r trimestre BAT VIVES
  • Solucionari català i literatura
  • Solucionario Catalan Segundo Bachillerato
  • Solucionario Cmc Catalan
  • Las 3R

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS