soluciones mates

Páginas: 2 (461 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2013
Per què està la filosofia com a assignatura obligatòria en tots els cursos de batxillerat en tots els països europeus?
La matèria de filosofia i ciutadania pretén dos objectius en el batxillerat:1) Ser una introducció a la filosofia i a la reflexió filosòfica.
2) Aprofundir en l'estudi de la dimensió moral i ciutadana de l'ésser humà.
Com a introducció a la filosofia, aquesta matèria ha defamiliaritzar l'alumnat
1) Amb la manera de fer, reflexiva, crítica i radical, que caracteritza l’activitat filosòfica,
2) Amb els seus resultats, sempre provisionals i incerts, però de gran ajudaper confegir la pròpia concepció del món.
Al llarg de la història, la filosofia ha plantejat moltes qüestions relacionades amb la realitat, el coneixement, l'ésser humà, l'acció, la moral, la vidasocial i la política i hi ha donat resposta, alhora que, com a activitat intel·lectual, ha anat creant una manera pròpia de reflexionar-hi: un enfocament crític i analític, basat en arguments i obert ala discussió. L'estudi de la filosofia pot acostar l'alumnat a la comprensió d'aquestes qüestions, i alhora facilitar-li l'adquisició d'algunes habilitats del pensament filosòfic, com la definició il'ús rigorós de conceptes, l'activitat crítica, l'argumentació i el diàleg.
Aquest potencial formatiu de la filosofia justifica la seva presència com a matèria comuna en el batxillerat, una etapaque perllonga i aprofundeix els aprenentatges assolits en l'educació secundària obligatòria, tot preparant l'alumnat per continuar estudis de caire especialitzat, en cicles formatius de grau superior oa la universitat.
No obstant això, la matèria de filosofia i ciutadania és també un mitjà per identificar els ideals, valors i normes de la convivència ciutadana, les virtuts de l'ésser humà cívic,les exigències i els deures de la vida en comú, i donar-hi una justificació racional. Resulta necessari tractar aquestos temes al batxillerat i ampliar la seva fonamentació teòrica i obrir-los a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tarea 4 mate solucion
  • Solucion parcial mate 3
  • Mates Soluciones
  • MAT I CONTROL DE LECTURA 1 Solucionado
  • soluciones problemas mates
  • Soluciones de 4 ESO Mates T-1
  • mate mate
  • Mate

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS