Sondeos De Opinión

Páginas: 3 (681 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2012
Argumentació crítica sobre l’afavoriment dels sondejos d’opinió.

Els sondejos d’opinió, són una eina de gran importància i utilitzats, actualment, per la majoria dels països, per tal de poderconèixer a nivell general l’opinió pública sobre un tema determinat social i polític.
Durant els últims cinquanta anys, aquests sondejos han demostrat ser un dels ingredients operatius permanents deles democràcies modernes, ja que, permeten la participació directa dels ciutadans i veure a quin nivell es situen les seves opinions en comparació a les altres.
Aquests sondejos d’opinió afavoreixen,principalment, als periodistes, que poden seguir les oscil.lacions de les campanyes electorals i la popularitat dels seus governants i, als polítics, que poden veure les oscil.lacions del seu suportrelatiu i predir els resultats de les eleccions. Però, a quin d’aquests dos grups afavoreixen en major quantitat els sondejos d’opinió?

Per norma general, els sondejos d’opinió, es transmeten através dels mitjans de comunicació i són objecte de discussió entre els periodistes i els polítics, alguns dels quals desitgen limitar alguns temes o prohibir certa informació.
Per aquesta raó, calassegurar que els sondejos forçats s’han convertit en una presència habitual en la política de molts països i que la manca d’arguments racionals i evidència empírica són una de les característiquesprincipals.
Així doncs, mitjançant la utilització de qüestionaris o mostres esbiaixades, alguns d’aquests grups, tracten de reproduir resultats falsejats per donar suport a un tema determinat i altres,recorren a ells per convèncer als entrevistats a que recolzin un punt de vista en particular.

Els mitjans de comunicació i, com a conseqüència, els periodistes són els principals responsablesd’aquest fet, ja que són capaços d’influir en les persones i de manipular de manera inconscient els ciutadans creant una societat poc estructurada on aquests no disposen d’una opinió pròpia.
Així doncs,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tecnica De Observacion Y Sondeo De Opiniones
  • Sondeo de opinion calzados tienda ego
  • SONDEO DE OPINION
  • Que es un sondeo de opinion
  • Sondeo de opinion publica aplicado
  • Resumen-Crítico De "Opinión Pública Y Sondeos"
  • Reglamento de estudios de opinion, encuestas o sondeos sobre la intención del voto de los ciudadanos
  • Sondeo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS