Sosis

Páginas: 3 (604 palabras) Publicado: 1 de agosto de 2012
RESUM



La història se situa a Grècia. A Atenes, un jove de nom Plèusicles, estimava molt a una cortesana lliure i d'amor correspost anomenada Filocomàsia. Aquest, però ha de marxar en missióoficial cap a Naupacte. Aleshores, Pirgopolinices, un soldat d'Efes, coneix a la noia i se l'emporta d'Atenes cap a Efes contra la seva voluntat.

Palestrió, l'esclau de Plèusicles, agafa un vaixellper anar a explicar al seu amo el que ha passat amb la seva estimada. Però de camí, el vaixell on ell es trobava, va ser capturat per un vaixell de pirates i va ser venut com a esclau a Pirgopolinices.Quan Filocomàsia i Palestrió es troben, ella li demana una solució. Ràpidament, ell, escriu al seu amo per explicar tot el que ha passat i li diu que vagi a Efes. Plèusicles hi va de seguida is'allotja a casa d'un veí de Pirgopolinices, que és amic del seu pare. Palestrió, forada la paret de l'habitació de Filocomàsia perquè ella pugui passar a la casa del veí a veure's amb el seu estimat.Però un dia, Esceledre, esclau de Pirgopolinices, els veu junts des de l'impluvi i pensa dir-ho al seu amo per què castigui a la noia. Però Palestrió li diu que no ho faci saber a l'amo. Aleshores, ellpensa un pla i li diu a Esceledre que no era Filocomàsia la noia que ell havia vist, sinó que és la seva germana bessona que havia vingut a buscar-la. Palestrió fa saber el pla a Filocomàsia,Plèusicles i el vell que l'acull, Periplectomen.

Poc més tard, inventen un altre pla per poder marxar. Fan creure a Pirgopolinices i a Esceledre que la dona de Periplectomen està enamorada dePirgopolinices, (Periplectomen no té dona, és una clienta i amiga seva que es fa passar com a tal). I amb l'ajut de Acrotelèucia (suposada dona) i Milfidipa, serventa d'Acrotelèucia, posen en marxa el pla.Pirgopolinices s'ho creu tot i diu que vol casar-se amb la dona del vell, però abans s'ha de desfer de Filocomàsia. Li diu que se'n vagi, que ja no la vol i que pot endur-se tots els presents que ell li...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS