Soste

Páginas: 2 (414 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2012
Pràctica de dispersió atmosfèrica i qualitat de l’aire

L’objectiu d’aquesta pràctica és el d’utilitzar un model matemàtic senzill per determinar el comportament d’un contaminant atmosfèric sotaunes condicions determinades. No es considera el rerefons científic d’aquest model, degut a que esta fora de l’abast d’aquest curs i a la manca de temps. Tot i així, es vol ensenyar com una aplicaciócientífica pot ajudar a valorar i a predir l’impacta d’una determinada emissió.


Per poder realitzar la pràctica de dispersió atmosfèrica i qualitat de l’aire s’ha de estudiar el text que trobareu acontinuació i repassar els conceptes de qualitat de l’aire i determinació de l’ICQA (Unitat 18 del llibre electrònic).


Model de dispersió Gaussià

Un model de dispersió és una representaciómatemàtica del procés de transport i dilució dels contaminants en l’atmosfera amb l’objectiu de poder estimar la concentració del contaminant des d’un punt d’emissió i fins a un punt receptor(d’immissió).
Aquests tipus de models són una eina fonamental per poder garantir el compliment dels estàndards de qualitat de l’aire així com predir els nivells de contaminació en futures instal•lacions amb fontsde contaminació. Aquests models que permeten predir el comportament dels contaminants a distancies relativament curtes (menys de 10 km) s’anomenen models a curt termini.

Dins d’aquest grup elmodel més àmpliament utilitzat és el Model Gaussià, el qual assumeix que la difusió turbulenta dels contaminants és de tipus aleatori i, per tant, la seva dilució en les direccions horitzontal i verticales poden descriure mitjançant una distribució gaussiana. Aquest model assumeix que tant la posició del font de contaminació i el punt d’immissió estan a nivell de la superfície terrestre i sobre unterreny pla.



Suposicions del model Gaussià

- Emissió contínua: El cabal de contaminant emès es considera constant i continu
- Conservació de la massa: La massa total emesa es manté en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • soste
  • soste
  • SOSTE
  • herpez soster
  • Del sostén a la transgresión
  • Que Es El Herpez Soster
  • Instrumentos de sosten
  • Zalio sost

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS