SOSTE

Páginas: 4 (828 palabras) Publicado: 28 de abril de 2015





PIB: El producte interior brut és la suma en diners dels béns i series produïts en un any en un país o àmbit geografic determinar. Dóna una idea de la magnitud de la producción, no la quantitatexacta. D'altra banda, no tota la producció apareix en el PIB. L'economia submergida, que engloba les empreses o activitats no declarades, el frau fiscal i l’economia delictiva, entre altres,òbviament no apareix en els càlculs, però s’estima que és un 30 % del PIB. Un altre sector que no apareix és l’anomenada 'economia informal', que correspon a la producció no remunerada, com ara les feinesdomèstiques, el voluntariat o la producció agrícola pròpia. No s'hi compten perquè no hi ha preu. Com que el PIB pretén indicar el nivell de benestar, és important precisar la manera com s’hi reflecteixenalguns fenòmens que difícilment poden qualificar-se com a positius. Les produccions no desitjades (armes, presons, etc.) són activitats econòmiques i per tant són ingressos al PIB. Les pèrdues depatrimoni natural (tala de boscos, esgotament del petroli, contaminacions, etc.) també compten com a ingressos, perquè han servit per a determinades produccions. Pitjor encara, els accidents i desastresacaben comptant en positiu per les feines de reparació o restitució que comporten. Es pot dir que per al PIB és millor la pèrdua de recursos naturals que el manteniment que se'n faci.

IDH: L'IDH vaser creat per emfatitzar que les persones i les seves capacitats han de ser el criteri últim per avaluar el desenvolupament d'un país, no només el creixement econòmic. L'IDH també es pot utilitzar perqüestionar decisions de política nacional, preguntant com dos països amb el mateix nivell de RNB per càpita poden acabar amb diferents resultats de desenvolupament humà. Aquests contrastos podenestimular el debat sobre les prioritats de política del govern.
L'Índex de Desenvolupament Humà (IDH) és una mesura resum dels èxits mitjana a les principals dimensions del desenvolupament humà: una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • soste
  • soste
  • SOSTE
  • herpez soster
  • Del sostén a la transgresión
  • Que Es El Herpez Soster
  • Instrumentos de sosten
  • Zalio sost

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS