“Sostenibilitat, Impacte Ambiental I Risc Natural”

Páginas: 49 (12237 palabras) Publicado: 3 de agosto de 2012
“SOSTENIBILITAT, IMPACTE AMBIENTAL I RISC NATURAL”



SOSTENIBILITAT

QUÈ ÉS LA SOSTENIBILITAT?

En ecologia, sostenibilitat descriu com els sistemes biològics esmantenen diversos i productius amb el transcurs del temps. Esrefereix a l'equilibri d'una espècie amb els recursos del seu entorn.Per extensió s'aplica a l'explotació d'un recurs per sota del límit derenovar-lo.
Unexemple típic és l'ús de la fusta provinent d'un bosc: si la tala ésexcessiva el bosc desapareix, si es fa servir la fusta per sota d'un certlímit sempre hi ha fusta disponible. En l'últim cas l'explotació del boscés sostenible o sostenible. Altres exemples de recursos que podenser sostenibles o deixar de ser-ho, depenent en la seva taxad'explotació, són l'aigua, el sòl fèrtil o la pesca.





CREIXEMENTIL·LIMITAT EN UN PLANETA LIMITAT

Creixement de la población des del segle XIX fins al XXI.

Els inicis de l'evolució demogràfica moderna d'Espanya es van començar a entreveure durant el segle XVIII, entrant de ple en elladurant el segle XIX, marcant una ruptura sense marxa enrere amb elcicle demogràfic antic. D'una banda, la reducció de la mortalitatcatastròfica va provocarun augment poblacional sostingut i va dirigira la societat espanyola cap al règim de transició demogràfica. D'altrabanda, el cens de Floridablanca (1787), primer recompte àmpliamentfiable de la població espanyola, va ser el precursor de l'aparició delsprimers censos moderns (realitzats periòdicament des de mitjan segle XIX), que han permès des de llavors l'estudi amb precisió de lademografia d'Espanya.



Previsiódel creixement de la población humana en el futur.

Projeccions de creixement demogràfic de les Nacions Unides (ONU)varien àmpliament ja que depenen en gran mesura d'una variableimpredictible: el nombre de naixements. Les Nacions Unides estimenque per a l'any 2150 la població mundial tindrà una mida d'entre3.600 i 27.000 milions d'habitants. A aquesta darrera xifra arribaria amb nomésun fill més per parella.
Segons la projecció a llarg termini en la seva variant mitjana, oprojecció més probable, amb una taxa de fecunditat de prop de 2 fillsper dona, la població s'estabilitzarà en 10.800 milions d'habitants per a mitjans del segle XXII.
Si se segueix la variant alta o projecció menys optimista, amb una mitjana de 2,6 fills per dona, la població actual arribarà als 27.000milions depersones. En canvi, amb la variant baixa o projecció mésoptimista, amb una mitjana de 1,6 fills per dona, el total de poblaciómundial baixarà a 3600 milions d'habitants per a l'any 2015.



La petjada ecològica (definició)

La petjada o Empremta ecològica és un concepte que sintetitzadorl'impacte de l'activitat humana sobre el medi mitjançant un valor desuperfície, expressant els hectàrees de Terreny que és necessaricultivar per proveir-nos d'aliments, per Tenir un habitatge, perescalfar-nos, per desplaer-nos a Treball o estudiar, per anar devacances, per consumir Tot Tipus de productes, etc. El SEU ObjectiuFonamental consisteix a avaluar l'impacte sobre el planeta d'undeterminat model de vida i, consegüentment, del SEU grau desostenibilitat.



La petjada ecològica a Catalunya i a Espanya.Estat actual.

La petjada ecològica de l'espanyol mig es va situar, l'any 2005, en unes 6,4 hectàrees globals de territori productiu anuals per satisfer-ne el consum i absorbir-ne els residus. Aquest índex presenta un augment del 19 % entre 1995 i 2005, la qual cosa vol dir que s'ha passat de les 5,4 hectàrees del 1995 a les 6,4 hectàrees del 2005. El ritme mitjà de creixement de la petjada enaquests deu anys ha estat de 0,1 hectàrees per any, és a dir, 2,7 metres quadrats diaris per persona, equivalent a un increment diari aproximat en el conjunt de l'Estat de 12.000 camps de futbol.



Càlcul de la petjada ecològica segons la teva forma de viure.

La meva puntuació és de 382.



Desenvolupament sostenible i consum energètic: tendencies per al segle XXI...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Impacto ambiental del gas natural
  • Impacto Ambiental del Gas Natural
  • IMPACTO AMBIENTAL Y RECURSOS NATURALES
  • El Impacto Ambiental del Gas Natural
  • Recursos Naturales, Impacto Ambiental, Concientizacion
  • IMPACTOS AMBIENTALES Y LIMITACIONES EN LA CADENA DE VALOR DEL GAS NATURAL
  • Els impactes i riscos naturals
  • Impacto Ambiental del gas natural

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS