sostenibilitat

Páginas: 3 (731 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2014
l'Organització Mundial del Comerç (OMC) és l'única organització internacional que s'ocupa de les normes mundials de comerç entre les nacions. La seva funció principal és assegurar que els correntscomercials tinguin màxima facilitat per a la gent, previsibilitat i llibertat possible
Pel que fa a la seva estructura, tots els membres de l'OMC poden participar en tots els consells, comitès, etc,amb l'excepció de l'Òrgan d'Apel · lació, els grups especials de solució de diferències, i els comitès plurilaterals.
Es tracta d’una Conferència ministerial, que és l’òrgan suprem per l’adopció dedecisions de la OMC. Normalment es reuneix cada dos anys.
Seguidament, sota de la conferència hi ha el Consell General que compost per ambaixadors i jefes de la delegació a Ginebra, es reuneix variscops a l’any la seu de Ginebra. Aquest consell, també celebra reunions com a Òrgan de examen de les Polítiques Comercials i d’Òrgan de Solució de Diferències.
Al següent nivell hi tenim el Consell delComerç de Mercaderies, el Consell del Comerç de Serveis i el Consell dels Aspectes dels Drets de Propietat Intel.lectual relacionats amb el Comerç, que depenen del Consell General
Per últim un grupimportant de comitès i grups de treball especialitzats s’encarrega dels diferents Acords i d’altres coses com el medi ambient, el desarrollament, les sol.licituds d’adhesió a la Organització i elsacords comercials regionals.
La seva composició, després de l’adhesió de Yemen el 26 de Juny de 2014, la OMC agrupa actualment 160 membres, així com 24 nacions fent la funció d’observadores.
La UnióEuropea posseeix la condició de membre i compta com un de sol.
L’OMC dins de seu govern realitza diferents activitats o funcions, com per exemple: Administració dels acords comercials de l’OMC,realitza fòrums per negociacions comercials, maneja les diferències comercials, supervisa les polítiques comercials nacionals, fa d’assistència tècnica i capacita als països en desenvolupament i per últim,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sostenibilitat
  • Sostenibilitat Voluntariat
  • Paradigma de la sostenibilitat
  • sostenibilitat
  • Sostenibilitat
  • Questionari sobre sostenibilitat
  • Matrius de sostenibilitat
  • Activitat pràctica: postural, ciència, salut i sostenibilitat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS