soule

Páginas: 6 (1364 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2013



Història de l’esport

COMENTARI DE TEXT
“ABAT JAMET”

MÒDUL – Bases socials de l’activitat física i de l’esport
Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport

ÍNDEX:

1.Contextualització
Naturalesa del text (pàg. 3)
Bibliografia del autor (pàg. 3)
Localització en el temps (pàg. 4)
2. Anàlisis formal i temàtica
Formal (pàg. 4)
Temàtica (pàg. 5)
3. Conclusió (pàg.6)
4. Bibliografia (pàg. 7)









1. Contextualització:
Naturalesa del text:
El text escrit per l’autor “Abat Jamet”, extret del llibre “Des jeux aux sports. Repères et documents en histoire des activités physiques” citat per Bertrand During (1984) ens parla d’un joc anomenat la “soule”, un joc popular de la Gran Bretanya i la Normandia.
És un text amb una tipologia de caràcterdescriptiu i de naturalesa històrica, s’identifica com ha text descriptiu ja que, ens explica detalladament i de forma precisa el que passava a la parròquia de Saint Hilaire, on es poden observar diversos recursos lingüístics on ens afirmen decantar-nos per l’afirmació de la utilització de la tipologia descriptiva com els verbs en present (“arribar, retornar, assistir, caure, prendre,participar,...”), verbs en imperfet (“finalitzava, s’enfrontaven, restava, rebotava, celebrava, donava, passava,...”), diversos adjectius i substantius amb un significat precís. També podem afirmar que és de naturalesa històrica ja que és un document on ens esta explicant en tot moment la interpretació del coneixement humà sobre el seu passat.
El text és tracta d’una font primària, escrit per primera persona onens reflecteixen el punt de vista de l’autor de successos històrics. Abat Jamet, l’autor del text com hem dit amb anterioritat ens descriu un fet on en molts casos ens dona la seva opinió de manera subjectiva.
Bibliografia del autor - Pierre François Jamet (1762 –1845)
L’autor va néixer a Fresnes, França, el 12 setembre 1762 a Normandia, procedent d'una família rica, de vuit germans, dels qualsdos sacerdots i una monja. Considerat i anomenat com el “Segon Fundador” del Institut de les Filles del Bon Pastor.
Amb interès pel sacerdotisme, el 1702, és va matricular a la Universitat de Cauen per cursar els estudis de teologia i filosofia, on va obtenir el títol de llicenciat tot i no poder especialitzar-se degut a l’inici de la Revolució Francesa. El 1784 va ingressar al seminari deCauen.
El 22 de Setembre de 1787 el nomenen sacerdot. El 1790, una petita comunitat religiosa de Vaucelles necessita un confessor. El degà de la Facultat d'Arts dóna el seu nom i és nomenat el 19 novembre 1790 capellà i confessor de les Germanes de Bon Salvador a Cauen. La idea inicial d’aquesta comunitat era donar a les persones amb problemes de salut mental espais de vida adaptat a aquestescomunitats cristianes, on les persones es sentissin estimades i acollides.
En 1798 va negar-se a realitzar el jurament imposat per les autoritats de la Revolució Francesa, per aquest motiu va ser detingut i va rebre amenaces de mort. Va recuperar la llibertat i es va dedicar amb tots els mitjans a ajudar a les Filles de Bon Pastor, celebrant la Missa en secret, i encoratjant als fidels perseguits.Després de la Revolució, va poder dedicar-se obertament a la restauració i al creixement de la Congregació del Bon Pastor. El 22 de Maig de 1805 va reunificar totes els Germanes del Bon Salvador. Va iniciar l’assistència educativa als sordmuts, pel quals va realitzar estudis específics sobre la seva educació, introduint nous mètodes d’ensenyança específica.
El 1822 és nomenat rector de laUniversitat de Cauen. El seu treball aquí serà tant apreciat que serà nomenat catedràtic de literatura grega.
Durant aquests vuit anys, des de 1822 a 1830, ell va restaurar la institució de les Germanes del Bon Salvador i va ser rector de la Universitat de Cauen, aconseguint entre els docents i els estudiants una nova atmosfera de fe cristiana, posterior a la gran Revolució i la propagació d’idees...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • soul
  • Soul
  • Soul
  • Soul
  • Que es el soul
  • Soul
  • Soul
  • soul

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS