spd farmacia

Páginas: 2 (393 palabras) Publicado: 13 de octubre de 2014
QUE ÉS?
A les OF comunitàries s’utilitza el sistema personalitzat de dosificació, l’SPD.
L’SPD és un dispositiu de cartró i PVC, similar a un blíster de comprimits, en el qual el farmacèuticdiposita tota la medicació sòlida que pren el pacient d’acord amb la pasologia prescrita.
El dispositiu consta de 28 alvèols que serveixen per distribuir la medicació al llarg de la setmana. La presa dela medicació està clarament identificada en tots els dies de la setmana en vertical i matí, migdia, tarda i nit en horitzontal.
És un envàs d’un sol ús, segur, higiènic i estable, que garanteix lespropietats fisicoquímiques i galèniques del medicament. Classes B o C.
A la cara anterior del dispositiu es veuran els medicaments en els alvèols transparents. A més, hi ha prou espai perenganxar-hi una etiqueta amb el nom del medicaments que per causes diverses no es poden condicionar. Aquestes etiquetes detalla la medicació i la posologia de les de les FF no susceptibles de sercondicionades com xarops, aerosols, pomades, comprimits higroscòpics...
Un cop distribuïts els medicaments i revisades la preparació el dispositiu es tanca a pressió (fred) i amb l’ajuda d’un termosegelladora(calent). D’aquesta manera, el pacient o els seus cuidadors solament han d’extreure els fàrmacs que han de prendre en aquell moment del dia de l’alvèol corresponent.
EQUIPAMENT.
Les OF que vulguinacollir-se al programa de dosificació personalitzada han de tenir una zona d’atenció personalitzada , una zona de condicionament, material bàsic per a l’elaboració, sistema informàtic o manual perarxivar la documentació que genera l’activitat i bibliografia actualitzada.
ZONA D’ATENCIÓ PERSONALITZADA.
L’OF ha de tenir una zona separada de la zona de dispensació per atendre el pacient de manerareservada i garantir la confidencialitat.
ZONA DE CONDICIONAMENT (PREPARACIÓ)
Si hi ha espai al laboratori seria la zona adequada per la preparació. Si, l’espai es reduït treballarem en “campanya”...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • proyecto spd
  • Farmacia
  • Farmacias
  • farmacia
  • farmacia
  • farmacia
  • SPD LULA Y YO
  • Farmacia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS