Spots de lay's

Páginas: 15 (3577 palabras) Publicado: 17 de mayo de 2011
MARC BERMÚDEZ CARPIO
MARC ALBURNÀ BUSCATÓ
GUILLEM ROSELLÓ PURTÍ

- 2on PIRP A -
FITXA INTRODUCTÒRIA

-Presentació de la campanya escollida: Lay’s “Football”. Aquesta campanya, exclusivament difosa a través de la televisió, fou creada per l’agència catalana Tiempo BBDO. A Espanya s’ha arribat a emetre, però la campanya fou creada especialment per a països de l’Europa de l’est, on hi ha unagran competència dintre del mercat dels “snacks”. La intenció de la marca “Lay’s” era la de fer-se un forat en aquest mercat a través del caché i prestigi internacional que posseix i millorar la percepció de la marca. A més, la pròpia marca i Tiempo BBDO, han creat una plataforma pròpia per a qüestions publicitàries, és a dir, cada anunci de la marca Lay’s en qualsevol dels països de l’Europa del’est, partirà de la idea creativa “em reservo (consumir) unes Lay’s només per a un bon moment”.
-Anunciant: Lay’s
-Agència: Tiempo BBDO
-Productora: Tiempo BBDO
-Duració: 60”/30”/20” i en alguns casos adjuntament amb el TAG “árbitro” de 15”
-Temporalitat de la campanya: A Espanya, durant l’event esportiu de futbol de l’EUROCOPA’08, es va emetre la versió de 60”. En països de l’est de Europa,com ara Rússia, Polònia, Romania i Hungria, es van emetre les versions de l’espot de 20”/30”, entre dos i tres mesos.
-Procedència de la informació del treball: Rosa Roy, creativa de l’agència Tiempo BBDO i creativa del propi anunci.

1a part: INFORMACIÓ DE LA CAMPANYA (caldrà contactar amb l’empresa o agència de publicitat o bé el propi anunciant, obtenir les “peces publicitàries” de la campanyai respondre a les següents qüestions).

1. Públic objectiu de la campanya publicitària. A qui es dirigia la campanya? Característiques sociodemogràfiques i/o psicogràfiques.

El públic objectiu és un públic jove, d’entre 20 i 24 anys de l’Europa de l’Est. S’ha enfocat concretament al sector juvenil perquè són els principals consumidors de patates “chips” i snacks. En altres països com araEspanya, paradoxalment, succeix el contrari. Les campanyes van dirigides a mestresses de casa.

2. Objectius de la comunicació de la campanya publicitària. Quins objectius i de quin tipus es van proposar per la campanya?

L’objectiu de la campanya es fer de Lay’s la seva marca de “snacks” preferida, que la gent tingui una bona percepció de la marca, no és cap llançament. Es tracta d’unacampanya contracompetitiva. Als països de l’Est hi ha molta competencia en el món dels “snacks”, però Lay’s es diferència per:
← Qualitat del producte (pel que fa a ingredients i conservació del producte).
← Gran sabor (son sabors distintius de la marca).
← Varietat (hi ha una gran varietat, tan de diferents tipus de patata, com de sabors).
Per tant, podem observarclarament que la marca Lay’s vol desplegar tot el seu potencial dins del mercat; això soposa mostrar tot el seu caché i prestigi internacional.

3. Estratègia creativa. Quina és la idea o concepte central de la campanya? Quina ha estat la forma escollida per a plasmar-la a la campanya?

- Estrategia creativa: “Els bons moments es mereixen el fantastic sabor de Lay’s”. Em reserbo unes lays per aun moment especial, no per a qualsevol moment o de manera impulsiva; ha de ser un ritual, com si estiguéssis disfrutant d’un acte només possible per a gent privilegiada. És més, en el cas d’una situació personal dolenta, el fet de consumir unes patates Lay’s poden girar completament la situació, almenys emocionalment, i la converteixen en positiva.
Cal destacar que la marca Lay’s i l’agènciaTiempo BBDO han establert una plataforma creativa a l’Europa de l’est. Això vol dir que cada anunci que s’emeti de Lay’s ha de partir de la base que acabem de dir. Això vol dir que és molt poc probable que Lay’s emeti anuncis per al llançament d’un producte; seràn més aviat per a impulsar la marca dintre del mercat, però si es produeix l’excepció, l’anunci partirà de la plataforma mencionada.
-...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • SPOTS
  • spots
  • Spots
  • spots
  • Papas Lay's
  • Hot Spots
  • spots de graduacion
  • Spots Publicitarios

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS