SSAJE

Páginas: 3 (696 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2015
4.CHARRADA SOBRE LA DGAIA
Gema Garrida : trabajadora social y Cristina Gomes: pedagoga
Trabajan a partir de lo que pasa después de los 18 años, de los chicas y chicos que han estado dentro delsistema de protecció de la DGAIA.
SSASASJE: Servei social d’acompanyament a joves ex tutelats.
SAN PERE CLAVER- DGAIA SSASAJE
Programa d’habitatge, Espai estany, etc… PROGRAMA SSASJE
Treballen poruna fundació sant pere claver que penja per la Generalitat. Esta el cap del programa y després elles, 3 educadors socials, la educadora social y una psicòloga. Porten uns 600 casos al any.
Hi hamolt mes joves que no poden accedir a aquesta prestació. La qual esta regida per una llei, que marca uns requisits per accedir aquest programa de la prestació, s’han anat modificant però es va crearexpressament per quan fan els 18 anys, tinguessin una continuïtat després del treball que es feia, als DGAIAs, als craecs.... La prestació dura fins els 21 anys, depenen del jove estan mes o menys anys.Des de l’àrea de suport als joves es va pensa en aquest tipus de suport per que pugin continuar amb els estudis, d’una forma menys estressant amb un servei educatiu darrera i un ajut econòmic de 636euros al mes, i amb aquesta tranquil·litat de conta amb els diner poder continuar amb la seva formació. L’objectiu final del programa es que pugin ser el mes autònoms possibles de l’administració.CONDICIONS:
No viure amb els pares biològics
Estar en la DGAIA fins els 18 anys
Residí a Catalunya
No supera un ingressos límits.
COM S’ORGANITZENT
Cadascú té uns territoris determinats: un aLleida, un altre a Tarragona i la treballadora social, es qui va a totes parts com equip de suport tècnic. Uns treballen unes necessitats i uns altres la part mes educativa. Quan arriben els casos fan ungrup d’acollida, els hi arriben entre 3 o potser 10 una setmana, aquests grups intenten detecta la situació dels joves, alguns son tímids, altres més extravertits. Els hi expliquen per que estan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS