Ssss

Páginas: 18 (4396 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2012
EL BARROC

Taby Pérez

DIEGO VELÁZQUEZ – LAS MENINAS

Diego Rodríguez de Silva i Velázquez, més conegut com Diego Velàzquez, o simplement Velàzquez, va neixer a Sevilla el 5 de juny de 1599. Va ser un pintor de molta fama. Des dels seus inicis com a pintorr, va desenvolupar un estil naturalista, per influencia de Caravaggio,ujn altre pintor molt famós de l’època.
Als 24 anys es va trasladar a Madrid. Allà va ser nomenat pintor del rei Felip cuart, i cuatre anys després va ser ascendit a pintor de cambra, al que es va dedicar durant la resta de la seva vida. El seu treball com a pintor de cambra era pintar el rei i la seva familia, i també altres quadres destinats a decorar les mansions reals. Amb el temps, el seuestil va evoluicionar a un estil de gran lluminositat, amb pinzellades ràapides i soltes.
En la seva vida va pintar grans obres, com la rendició de Breda, ‘’Els borratxos’’ o las Meninas. En la seva última década va aconseguir un domini extraordinari de la llum i el seu estil es va fer més esquemàtic.En la seva maduresa, a partir de 1631, va pintar d'aquesta manera grans obres com La rendicióde Breda. En la seva última dècada el seu estil es va fer més esquemàtic i esbossat aconseguint un domini extraordinari de la llum. 
Va morir el 6 d’Agost de 1660 a Madrid.

La part fonamental dels seus quadres que integraven la col · lecció real es conserva al Museu del Prado a Madrid.

Las Meninas es considera l'obra mestra de Velàzquez.. És una pintura a l’oli (característica típica delBarroc) sobre un llenc molt gran, format per tres bandes de tela cosides verticalment, on les figures situades en primer pla es representen a mida natural. És una de les obres  més analitzades i comentades en el món de l’art. Velázquez es va autorretractar (que també era una cosa molt comú al Barroc) en aquest quadre. Es va representar pintant. A les mànigues del seu vestit i en la sevamà dreta s'aprecia el seu estil final ràpid i esbossat. A la seva paleta distingim els pocs colors que utilitzava a les seves pintures. La creu de l'Ordre de Santiago que porta en el seu pit va ser afegida al quadre posteriorment.
El seu títol original era ‘’La familia de Felip IV’’, però des del segle XIX se’l coneix com ‘’Las Meninas’’. Les ‘’meninas’’ eren dames de companyia dels nens de la casa real. Alquadre, en primer pla i amb un vestit blanc, es pot beure a la infanta Margarita, rodejada d’Isabel Velasco i Agustina Sarmiento, les ‘’meninas’’. També és pot veure el taller que Velàzquez tenia al palau. Aquest quadre representa el momento en el qual Velàzquez rep la visita de la infanta i de les ‘’meninas’’. A més, també es pot veure als reis i a tres sirventes de la cort. Però els veritablesprotagonisttes d’aquesta pintura son la llum i l’aire, que modeleen les formes, la figura i l’ambientació del quadre. Es diu que Velàzquez va aconseguir ‘’pintar l’aire’ que flotaba entre les figures, i per aizò és probable que aquesta sigui una de les obres més importants de l’història de l’art.
També és destacable el joc de Velàzquesz amb l’observador, ja que les preguntes més frequüents entreels espectadors són: on están els reis? A qui està pintant Velàzquez? Són els seus quadres els de la parett?
Aquest misteri i la maravellosa técnica de velàzquez fa que aquest sigui un dels quadres més valorats de Velàzquez i de l’art en general.

CARAVAGGIO-LA MORT DE LA MARE DE DÉU

Michelangelo Merisi dóna Caravaggio, més conegur com Caravaggio, va néixer a Milà el 29 de Setembre de 1571.Va exercir com a pintor a Roma, Nàpols, Malta i Sicília entre els anys 1593 i 1610. Es considera el primer gran exponent de la pintura Barroca.
Caravaggio va apendre l'art pictòric d'un mestre de segona fila, Simone Peterzano, i sobretot a partir de l'estudi de les obres d'alguns artistes venecians. De 1592 a 1606 va treballar a Roma, on no va trigar a destacar no només pel seu original...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ssss
  • ssss
  • ssss
  • SSSS
  • ssss
  • ssss
  • ssss
  • Ssss

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS