Starbucks coffee

Páginas: 6 (1440 palabras) Publicado: 8 de junio de 2015
Starbucks coffee
Starbucks Corporation (cotitzada a la borsa NASDAQ) és una cadena internacional de cafè fundada a Seattle, Washington. És la companyia de cafè més gran del món, amb aproximadament 17.800 locals en 50 països. Starbucks ven cafè elaborat, begudes calentes, i altres begudes, a més d'entrepans i alguns altres productes com ara tasses i grans de cafè. També ofereix llibres, CD demúsica, i pel·lícules.
El primer local amb el nom Starbucks va ser obert a Seattle, Washington en 1971 per tres socis: el professor d'anglès Jerry Baldwin, el professor d'història Zev Siegel, i l'escriptor Gordon Bowker. Tots tres, inspirats per l'empresari cafeter Alfred Peet, van obrir la seva primera botiga de venda de grans i màquines per a cafè, situada el 2000 Western Avenue, de 1971 a 1976.Durant el primer any van ser clients exclusius d'Alfred Peet per després començar a adquirir grans verds de cafè d'altres proveïdors. L'any 1977 la botiga es va traslladar a Pike Place.
La primera cafeteria Starbucks situada fora dels Estats Units, va obrir les portes a Tòquio el 1996. La va seguir un altre local a la ciutat de Leeds, Regne Unit. El 1998, mitjançant l'adquisició de la cadenabritànica Seattle Coffee Company que posseïa 60 cafeteries al Regne Unit, es va realitzar la fusió, canviant el nom a Starbucks, l'empresa va ampliar les seves activitats a nivell internacional.
L'abril de 2002 Starbucks va obrir els dos primers establiments a Madrid i al juliol, dos més a Barcelona. El 2011 hi havia 75 establiments a Espanya. Starbucks a Espanya va començar com una cooperació entreStarbucks (USA) i Grup Vips. El 2010 Grup Vips va adquirir el 100% de l'empresa comuna.
IMATGE DE LA MARCA
La companyia pren el seu nom seguint dos elements, el primer per Starbuck, el primer oficial de la nau del Capità Ahab en la novel·la Moby-Dick, a més les mines de Starbo a Mount Rainier. Segons el llibre de Howard Schultz, Pour Your Heart Into It: How Starbucks Built a Company One Cup at a Time,el nom de la companyia ve de Moby Dick, però no d'una manera tan directa com podria suposar-se. A Gordon Bowker li agradava el nom "Pequod" (el vaixell de la novel·la), però el seu soci creatiu, Terry Heckler, va respondre: "Ningú va a beure una tassa de Pee-quod!" (en anglès pee significa pis). Per tant, Heckler va suggerir "Starbo". Després de debatre sobre aquests dos termes, el resultat va serque la companyia va passar a cridar-se amb el primer oficial del Pequod, Starbuck.
El disseny del logotip va ser creat per Sophia Castle. El logo és la imatge d'una Melusina de doble cua emmarcada en un cercle verd, envoltada del nom de la marca. El logo ha variat molt al llarg del temps. Està basat en una il·lustració francesa del segle XV utilitzada com a marca d'aigua per alguna fàbrica depaper d'aquest llavors. En la primera versió, dissenyada en 1971, la sirena estava pintada en blanc sobre fons marró, amb cabell curt, ensenyant els pits i mostrant completament la doble cua, en un dibuix poc definit. En una segona versió, usada de 1987 a 1992, la sirena va ser emmarcada en un cercle verd, tallant la doble cua i els seus pits coberts pel cabell, sent el seu melic encara visible. Desde 1992, el logotip no mostra ni els pits ni el melic, i les cues apareixen sense que es puguin apreciar com a part del cos.
Des de finals de 2006 fins a la primavera de 2008, amb motiu dels 35 anys de l'empresa, es va tornar a utilitzar el logo original, el que va generar controvèrsia entre grups conservadors que veien una dona ensenyant els pits i amb les cames obertes.
El dia 8 de març 2011 anivell mundial es va canviar el logo enfocant més en l'emblemàtica sirena, això es va haver del 40è aniversari de Starbucks a més d'una evolució en la marca. Quatre botigues al voltant del món ja comptaven en la seva entrada amb el nou logo: la botiga Solana a Pequín, Avenue de l'Opéra a París, Brompton Road a Londres i Times Square a Nova York.
Nuestra misión: inspirar y nutrir el espíritu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Caso Starbucks Coffee
  • Starbucks Coffee
  • Starbucks Coffee
  • Historia de starbucks coffee
  • STARBUCKS COFFEE COMPANY
  • Niveles de producto: starbucks coffee
  • Analisis de starbucks coffee
  • d 2 Starbucks Coffee Company

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS