Starbucks

Páginas: 6 (1461 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2010
1. Que s’entén per necessitat? Persegueix Starbucks cobrir les necessitats dels seus clients? En cas afirmatiu, identifiqueu les diferents necessitats que cobreix Starbucks i classifiqueu-les segons grups.

Una necessitat és una sensació de manca d’alguna cosa i un estat propi de l’ésser humà. Satisfer les necessitats d’un consumidor amb el seu producte/servei/idea és el principal objectiu delmàrqueting. La satisfacció de necessitats és l’element motivador que facilita el procés d’intercanvi, ja que si estiguessin totes les necessitats cobertes no hi hauria intercanvi, també per Starbucks.

Podem classificar les necessitats en diversos grups (en el mòdul 1 - 2.2 s’esmenten per damunt, sense referir-se a Maslow).

Necessitats fisiològiques/bàsiques: Alimentació.

Necessitats deseguretat: Acolliment, Seguretat.

Necessitats socials: Relacionar-se amb personal Starbucks i amb gent desconeguda o coneguda, possibilitat de connectar-se amb el seu ordinador – networking on i off-line per poder treballar.

Necessitats d’estatus: Possibilitat de portar-se la beguda perfecta de marca a l’oficina (marca aspiracions per preu i imatge – el client s’identifica amb ella),veure i ser vist.

Necessitats d’autorealització: Sensació de recolzar una bona causa, sentir-se a casa – tracte personalitzat (tant de beguda, com amb el personal).

2. Descriviu bàsicament els perfils de clients (tracteu d’identificar-los amb una denominació/etiqueta) de Starbucks. Establiu una associació entre els grups que identifiqueu i els productes i serveis que ofereix.

Amb el seu mixde productes i serveis afegit a l’experiència de compra, Starbucks abasta un mercat molt ampli, encara que hem de destacar que, per la pròpia ubicació dels establiments, aquest es distingeix per un estil de vida urbà.

1. ON-THE-GO. Públic urbà, de nivell social mitjà-alt, conscient de marques (no és el mateix un cafè Starbucks que un cafè sense nom) amb un estil de vida ON-THE-GO (senseparar). Busquen poder satisfer la seva necessitat bàsica d’alimentació en qualsevol hora del dia, i començar el dia amb una beguda Starbucks perfectament preparada, disposats de pagar més per això.
2. TURISTA. Perfil Internacional de curta o mitja estada al país, jove, nivell social mitjà-alt, familiaritzat amb els productes de la marca i buscant un efecte “com a casa”.
3. FREE-LANCE/STUDENT. Públicjove, universitari o autònom, que usa Starbucks com la seva oficina, amb l’accés WIFI gratuït i un “cafè latte on the side” o per fer reunions de treball.
4. MEET-WITH-FRIENDS. Públic urbà, molt jove (teens), buscant diversió i relacionar-se. Usen Starbucks com base per quedar amb els amics després del col•legi o abans de sortir.
5. LLOP SOLITARI – Públic d’edat mitjana, nivell social mitjàalt, conscient de l’entorn, buscant un moment de relaxació (amb llibre) en un ambient acollidor amb productes que considera bons i ètics.

Grup client – Target Quan? Què? Perquè?
1. Onthego Hora del dia:
Matins i alguna cosa al migdia.
Productes:
Tot el rang de productes. Sobretot cafè de primera hora tradicional.
Motiu:
Per portar, amb envàs, bossa de paper o safata Starbucks.
2.Turista Hora del dia:
Migdia/tarda com pausa en el camí.
Productes:
Tot el rang de productes. Snacks i begudes més tipus “postres”: Frappucino.
Motiu:
Descansar en un ambient relaxat i conegut.
3. Free-lance/student Hora del dia:
Horari de treball.
Productes:
Cafè i desdejuni, menjar amb begudes embotellades.
Motiu:
Lloc per treballar tranquil amb wifi i per poder fer una reunió detreball (entrevista, grups d'estudis, etc.).
4. Meet-with-friends Hora del dia:
Tarda, després del col•legi/universitat, abans de plans “nocturns”.
Productes:
Tot el rang de productes. Snacks i begudes més tipus “postres” i “fashion”: Frappucino.
Motiu:
Relacionar-se amb el grup d’amics en un ambient de moda i acollidor.
5. Llop solitari Hora del dia:
Tarda, havent dinat.
Productes:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Starbucks
  • starbucks
  • Starbucks
  • Starbucks
  • Starbucks
  • Starbucks
  • Starbucks
  • starbucks

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS