Stephen Hawking

Páginas: 2 (328 palabras) Publicado: 1 de octubre de 2012
Qui és?
Nascut a Oxford, Anglaterra el 8 de gener de 1941. Físic, cosmòleg i divulgador científic Britànic. Va anar al col·legi major Universitari d’Oxford com el seu pare i va estudiar física,després de tres anys i no molt de treball se li va concedir el títol de primera classe amb honors en ciències naturals.
Posteriorment Hawking va anar a La universitat de Cambridge per estudiarcosmologia, després d’aconseguir el doctorat va ser investigador i més tard professor.
Actualment pateix una gran discapacitat degut a la seva malaltia: l’esclerosi lateral amiotròfica, la qual noimpedeix que segueixi mantenint la seva alta activitat científica i pública. La pateix des de els 21 anys, moment en que els metges van pronosticar que no viuria més de 2 o 3 anys. L’any 1985 va patir unatraqueotomia i des de llavors utilitza un sintetitzador de veu per comunicar-se.
Què ha fet?
Ha treballat en les lleis bàsiques que governen l’univers junt a Roger Penrose va aplicar un nou icomplexa mòdul matemàtic de la relativitat d’Einstein, Hawking va suggerir que després del Big Bang es van formar diminuts forats negres primitius, els quals havien de crear i emetre tèrmicament partículessubatòmiques, el que ara sabem que és la radiació, fins que gasten la seva energia i s’evaporen.
També va desenvolupar un model topològic on l’univers no tenia fronteres en l’espai-temps,reemplaçant la singularitat inicial del model clàssic del Big Bang.

Stephen Hawking a l'actualitat
Reconeixements:
Té 12 doctorats honorífics, ha guanyat el CBE el 1982 i va ser designat company d’honoral 1989. Es receptor de nombrosos premis, guardons i medalles, i es membre d’honor de la Royal Society i de la US National Academy of Sciences.
Al 1989 va rebre el premi Príncep d’Astúries de laConcòrdia.
Alguns dels seus llibres més reconeguts:
-Breu historia del temps.
-Forats negres i petits universos i altres assaigs.
-L’univers és una càscara de nou.
-Brevíssima historia del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Stephen hawking
  • Stephen Hawking
  • stephen hawking
  • STEPHEN HAWKING
  • Stephen Hawking
  • stephen hawking
  • Stephen Hawking
  • stephen hawking

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS