stfgaega

Páginas: 5 (1044 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2013
INTRODUCCIÓ
L’elecció de l’esport a l’hora de fer el treball m’ha resultat realment complicada, doncs hi ha molts esports que m’agrada practicar i dels quals m’interessaria parlar-ne. Al final he escollit el handbol ja que és un dels que més m’ha cridat l’atenció.
He dut a terme una recerca sobre aquest esport cosa que ha incrementat el meu interès. També les meves cosines practicaven de jovesaquest esport, i van estar implicades en tornejos i competicions. Personalment el handbol és un tipus d’esport que no l’he practicat molt, però m’atrau i m’agradaria practicar-lo a nivell més aplicat, ja que amb els meus amics quan estem de ruta o de campaments hi juguem una mica però no en serio.
En la recerca o començant a practicar aquest esport em vaig donar comte de que es un esport on escrema molta energia i es guanya massa muscular o es perd pes, i m’agraden els esports de córrer i perdre energia desfogant-la en una pilota.
















HISTÒRIA
L'handbol s'ha desenvolupat a partir d'una sèrie de jocs similars, que estigueren en vigor al començament del segle XX. Aquest tipus de jocs es començaren a practicar al centre i nord d'Europa, el 1926 es va establirel Reglament Internacional d'Handbol. El 1928 es fundà la Federació Internacional Amateur d'Handbol per 11 països durant els Jocs Olímpics d'estiu de 1928. Aquest organisme es convertí més tard en l'actual Federació Internacional d'Handbol (IHF).
A la primera part del segle XX, l'handbol fou jugat a l'estil d'onze contra onze, que es practicava a l'aire lliure als camps de futbol i, de fet,aquesta versió encara la practiquen veterans a països com Àustria i Alemanya.
A mesura que la popularitat de l'handbol puja a tota Europa, en el nord comencen a estudiar-se noves modificacions, per afrontar el clima fred. La necessitat de practicar l'handbol a l'interior es va fer evident. En la nova modalitat interior, el joc es va fer més ràpid i vistós, i això va ajudar a que la resta d'Europacomencés a practicar-lo.
El 1954 la IHF organitza el primer Campionat del Món Masculí, i Suècia n'és l'equip guanyador. Tres anys més tard Txecoslovàquia guanyà el primer Campionat del Món Femení. Els països escandinaus, Alemanya i la Unió Soviètica foren les potències del món d'handbol. Això ha anat canviant la darrera dècada, ja que la popularitat d'aquest esport ha augmentat als països del sud ide l'Europa Occidental, així com al llunyà Orient.
L'handbol interior i a l'aire lliure tingueren la mateixa popularitat fins a finals de la dècada del 1960. El 1965, el Comitè Olímpic Internacional aprovà la modalitat d'interior perquè es practiqués als Jocs Olímpics i amb el nom d'"Handbol", que ara es refereix exclusivament a l'handbol de 7. La primera participació en categoria masculina fouals Jocs Olímpics d'estiu de 1972 i en la categoria femenina als Jocs Olímpics d'estiu de 1976.
L'handbol encara no ha aconseguit guanyar popularitat al món de parla anglesa, però tot i així es practica en zones d'Amèrica, Canadà, Austràlia, Gran Bretanya i Irlanda. Els equips d'aquests països competeixen regularment als campionats mundials i als jocs olímpics, però encara no aconsegueixen entraral rànquing dels millors estats del món.
La primera població dels Països Catalans on es va practicar l'handbol va ser Granollers, on un cop l'any s'hi fa el Torneig Internacional d'Handbol.




REGLAMENT
Les regles de l'handbol d'onze s'estandarditzaren el 1926 i foren la base per reglamentar l'handbol de sis. Aquestes regles solen ser modificades intentant millorar-les cada quatre anys,l'any olímpic.
L'handbol es juga amb una pilota esfèrica i els únics jugadors que la poden tocar amb els peus són els porters. Es pot avançar amb la pilota a les mans fins a un màxim de tres passes. A partir d'aquest moment el jugador disposa de 3 segons per a llançar, passar la pilota o fer-la botar. Si es fa botar la pilota, només amb una mà per cada bot, es pot continuar en moviment fins que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS