STRADIVARIUS

Páginas: 3 (740 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2014
1 BHC
1.EL LUTHIER
També se li pot anomenar de diferents maneres com: lauder, luter, lutier o violer. Com a definició podem dir que un luthier és aquella persona que construeix tot tipusd’instruments de corda polsada, és a dir, violins, violes, violoncel, contrabaixos, i diferents tipus de guitarres . També és qui els ajusta o els repara. Totes aquestes funcions que fa aquesta persona lesfa manualment o millor dit també artesanalment.
Actualment no és un treball molt comú, millor dit esta casi totalment aparcat a causa de totes les fàbriques i indústries. Però tot i així hi ha unesquantes famílies que fan d’ús d’aquest ofici, però més que res és per tradició, és a dir, de generació en generació.
189293513335Aquesta paraula prové del francès, també és un cognom molt conegutd’Alemanya. Avui dia s’utilitza per fer referència a tot l’ho relacionat amb les coses artesanals, no sol en el camp dels instruments de corda.
Però també cal destacar que existeix un altre significatamb aquesta paraula.
1989455812165Hi ha un grup d’humor d’origen argentí, concretament de “ Buenos aires”, format per cinc homes. És un grup molt conegut en països com Paraguay, Costa Rica, Chile,Ecuador, Espanya, Mèxic, Cuba, entre d’altres. Aquest grup utilitza la música com un element principal i fonamental en totes les seves actuacions, amb l’ús d’instruments informal que estan creats permaterials que es fan servir a la vida quotidiana, per aquest motiu es van posar com a nom principal de grup “Les Luthiers”, per el significat d’aquesta paraula que ja hem explicat abans ( personacreadora d’instruments).
La seva trajectòria va començar a la segona meitat dels anys seixanta, concretament aquest grup es va formar a l’any 1967 per Gerardo Masana , durant el període de gran augedels cors universitaris realitzats en Argentina, podem dir que actualment segueixen actius i fen diferents representacions actuant. Van ser postulats al Premi Príncep d’Astúries de les arts a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Stradivarius
  • Stradivarius
  • Stradivarius
  • Violin Stradivarius
  • Stradivarius
  • Stradivarius
  • Los stradivarius
  • El Milagro Acustico De Los Stradivarius

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS